IKUT BLOG NI

Pelawat blog

Pray for them...Pray for GAZA

Pray for them...Pray for GAZA

Rabu, 19 Mei 2010

Tak sabar nak tengok

Kali nie entri ala-ala ganas sikit..ganas ker???kepada yang minat bola memang ganas kot..tapi yang tak minat tengok bola ni..baca aje lah ekk......cam biasa aku ni kalau time tengah Piala Dunia memang tak boleh tahan..since 1998 punya Piala Dunia aku follow tengok match sampai lah sekarang...nak kata gila bola..tak lah sangat..maklumlah pompuan..tak macam satu lagi jantina tu..kalau Piala Dunia sanggup makan bola..minum bola..tido pun bola..bola..bola jer dalam kepala...


Minat tengok bola ni banyak dipengaruhi oleh ABAH..hehe..anak ABAH lah katakan..ABAH masa sihatnya dulu suka bawa anak-anak pergi Stadium..selalunya kami tengok perlawanan yang membabitkan pasukan Perak di Ipoh....seronok masa tu..boleh tengok perangai dan peel manusia dalam stadium..macam-macam ada..bila dah selalu di bawak tengok bola..secara automatiknya aku pun tersuka lah tengok perlawanan bola sepak...

Bila dah nak datang perlawanan Piala Dunia ni..aku dah mula nak prepare untuk berjaga malam..tido siang tuk ada tenaga nak membuka mata tengah-tengah malam..pastu aku akan pastikan ada jajan untuk aku menguyah depan tv nanti..hehe...jangan tak tau..Piala Dunia 2006..aku tengok semua perlawanan...dari awal sampai akhir...gila bola aku sekejap..dalam sebulan jer..pastu aku kembali normal!!!!

Jadinya..bulan Jun nanti aku nyer kehidupan akan ada sikit kucar kacir..kompem datang sekolah mata berpinar-pinar dan sangap jer aku nanti..ala..tak lama kan..pastu dah settle Piala Dunia aku jadi diri aku ler balik!!!cuma aku nak pastikan nanti aku kena siapkan sume keje..tak nak bawak balik ke rumah..siapkan kat sekolah untuk memastikan aku layan Piala Dunia nanti dengan aman dan tenteram....ngeeeeeeeeeeeeee......


CIKMA : Untuk perlawanan Piala Dunia ni aku sokong team Brazil dan Sepanyol...calon pilihan menang Piala Dunia....tetap BRAZIL...dulu...kini dan selamanya...kui..kui..kui....

3 ulasan:

  1. bila dah tak cukup tido jgn orang sebelah pun kau tak nampak..

    BalasPadam
  2. samalah...hehe...stat tgk world cup 98 jugak...suke brazil mase zaman ronaldo dulu...england pun best sbb pengaruh EPL kan...asben skang ni dah demam bola...dah langgan siap2 astro beyond segala sbb nak tgk world cup kat cenel HD...

    BalasPadam
  3. kak min : nampak2..org sebelah kena nampak..sok2 kalo ma takde..tu kiranya kak min kena cari saya kat surau bilik guru kita tu..hehe..qado tido naa....

    silvertech : sronok tu tgk yg beyond punyer..gambo cantik..hehe..England tak minat sgt..sebab ada WAG tu..ala bini n gf pemain bola yang glamer terlebih sudah!!!tgk dorang naik meluat pulak...

    BalasPadam

Catatan Popular

MY LISTED

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails