IKUT BLOG NI

Pelawat blog

Pray for them...Pray for GAZA

Pray for them...Pray for GAZA

Jumaat, 14 Mei 2010

Semua tak jadi

Semua tak menjadi..begitulah yang aku boleh gambarkan tentang perlawanan Piala Thomas antara team Malaysia dan team China...memang harus tunggu dua tahun lagi..untuk genapkan penantian kita menjuarai Piala Thomas 20 tahun dulu.....

Bila team Malaysia masuk semi-final menentang China..ku dah agak peluang 60-40...nak menang dengan diorang ni hanya tuah dan keajaiban...dah macam satu badi kalau team Malaysia lawan dengan China..susah nak menang...peluang sangat tipis...tapi harus jangan mengalah..namun..nasib menang tu masih tak menyebelahi Malaysia untuk kali ini..

Bila Datuk Lee Ching Wei tak boleh kalahkan Lin Dan...aura kekalahan tu memang dah ada di depan mata..sayang sebab ramai penyokong Malaysia datang tengok diorang bermain kat Stadium Putra...memberi sokongan padu dan jitu..tapi..masih tidak boleh mengatasi kekebalan benteng Tembok Besar China...harus diakui..mereka adalah pasukan yang paling berjaya sepanjang edisi Piala Thomas bermula lebih dari 70 tahun yang lalu...

Apa-apa pun..inilah yang dinamakan permainan..kalah dan menang adat pertandingan..mesti ada team kalah dan team menang..yang penting lepas ni kita kena usaha lebih dan lebih lagi..kalau nak julang kembali Piala Thomas..kita tak kurang dari segi peruntukan, fasilator, dan kemahiran jurulatih, namun yang menjadi kekangan adalah daripada mental dan psikologi para pemain..itu yang diakui kelemahan utama...harap kesatuan dan badan-badan berkaitan dapat menyelesaikan dan menambah baikan apa yang kurang...komen ikhlas dari aku.........



CIKMA : Rasa macam nak replace tempat Wong Choon Han jer tadi...hehe

5 ulasan:

  1. apo nak dikato..tak ada rezeki.... :(

    BalasPadam
  2. huhu..tak terkata apa dah kak..mmg bukan rezeki...

    BalasPadam
  3. memang tak ada rezeki.. lagi pun LIN DAN memang dah boleh baca style permainan CHONG WEI..

    BalasPadam
  4. tapi ko kena ingat cikma, lindan tu jurulatih dia ada 7...yg si chong wei ni misbun tu ajelah....apa pun aku akan tetap sokong badminton malaysia..mungkin dah perlu wujudkan pelapis chun han n chong wei

    BalasPadam
  5. kak min : style ke x der style ke diorang tu dah berapa kali main sesama..takkan x tau weakness masing2 kan...terlalu mengharap nak menang..tu yg jadi camtu...

    alfa : nape x genap kan jadi 10 hehe..mmg ku ttp sokong diorang..tapi kalo kite jer yg semangat sokong yg diorang mcam malas main susah jugak!!!

    BalasPadam

Catatan Popular

MY LISTED

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails