IKUT BLOG NI

Pelawat blog

Pray for them...Pray for GAZA

Pray for them...Pray for GAZA

Isnin, 17 Mei 2010

Mixer


Dah lama benar nak benda alah ni..tapi di sebabkan harga yang ala-ala membuatkan aku berfikir 16 kali nak beli..terpaksalah dipendam kan dalam hati..pernah cakap dengan MAK nak belikan satu untuk MAK..tapi tak terbeli sampai sekarang..bila balik kampung ataupun tengok rancangan masakan dekat tv..MAK siap perli-perli bilalah benda alah ni dapat sampai ke kabinet dapur..hehe..ku diam jer..tapi dalam hati ku tetap cuba nak dapatkan satu untuk MAK..nak kata janji..mungkin kot..tapi disebabkan aku ni boleh lah dikatakan rajin membuat kek..aku mesti dapatkan satu MIXER ni...


Selalu aku buat kek pakai mixer yang pakai tangan tu..lenguh ler pulak kalau lama sangat pegang benda tu...kalau ada yang macam STAND MIXER ni senang sikit..campak-campak jer bahan..pastu tunggu jer sampai sebati...lagi pun adunan rasa sangat ringan dan sebati...seronok tengok chef-chef kat TV pakai MIXER ni...ku harap sangat dapat satu tahun ni atau selewat-lewatnya tahun depan..Insyaalllah......

CIKMA : Kalo dapat..sungguh-sungguh ku buat pelbagai jenis kek...badan pun nanti naik gebu macam kek!!!hehe

10 ulasan:

  1. Ishh MHJ, angan2 kita sama jek..I pun lagi rindu dendam nak kitchen mixer baru..yg mixer sekarang dah nazak, tunggu time jer...ish ish...rindu dendam akak ngan mixer kelasssss ni ;)

    BalasPadam
  2. Salam akma,

    terima kasih sudi singgah keblog knur...hihi datang lagi ya bila senang...pelan2 kumpul duit nanti boleh lah beli mixer tu...knur link sekali ya.

    BalasPadam
  3. akma...semuga tercapai hasrat dihati akma tuh..akak dulu pun cam akma lama tu baru dapat mixer tuh..dah 16 tahun kawin tahin yg ke 14 baru dapat..hehehe tu yg rajin buat kek..walaupun tak cantik

    BalasPadam
  4. salam akma..akak pung dh lama berangan nk beli mixer cenggini..tp berangan jela dulu..x tau bile la nk merasanye..hehe!! kalu ada owg nk bg free lg bessttt kaann!! hehe..

    BalasPadam
  5. YatMaria : Yeke..best sbb de geng yg nak benda ni sama2...andai ler dapat..memang kejenya nanti buat kek..buat kek..syok kan kak!!!

    Nuridah : salam kak..welcome..sudi2 lagi singgah umah saya yg tak seberapa ni...Insyaallah..memang tengah kumpul duit nak beli mixer ni..harap2 dapatlah satu...

    kakasma : thanks kak!!akak selalu give support kat sye..luv u lah kak asma...Insyaallah ade rezeki lebih mmg nak satu....nnti boleh kongsi2 resepi buat kek pulak..

    BalasPadam
  6. inahar : salam kembali..mmg pun kak..ada sesapa ke nak bagi free..boleh tak saya suggest kat bakal suami hantaran mesti ada satu stand mixer ni..ekekeke...lawak lah pulak mintak hantaran cenggini....

    BalasPadam
  7. beli jangan tak beli
    nanti boleh akakk tempah kek...;o

    BalasPadam
  8. sayang2ibu : hehe..ok jer..tapi jgn komplen x sedap pulak ekk...huhu..

    BalasPadam
  9. setuju jer ngan sayang ibu.. senang nak tempah kek cekelat..ngan kek oreo..

    BalasPadam
  10. kak min : ekeke..bisa2...sapa2 nak tempah bleh jer..janji tgh saya ada masa dan tidak stress!!!huhu

    BalasPadam

Catatan Popular

MY LISTED

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails