IKUT BLOG NI

Pelawat blog

Pray for them...Pray for GAZA

Pray for them...Pray for GAZA

Khamis, 13 Mei 2010

Selesai ke??

Rasa-rasanya lepas ni aku akan kembali pada kehidupan yang normal...3 minggu kebelakangan ni adalah satu masa yang sangat memenatkan..meletihkan..yang buat aku jadi tak tentu arah..hilang punca..dan sebagainya...tapi disebabkan bab yang satu ni dah selesai..maka aku pun boleh lah hidup dalam keadaan aman dan tenteram buat masa ni...

Bila akhirnya Jemaah Nazir yang di tunggu dah tiba pagi tadi..rasanya semua orang lega..especially guru-guru tahun 1 yang ajar subjek BM dan MATH...salah satu nye aku lah tu..huhu...tidak pulak di pilih untuk di observe...bukan rezeki..dan bertuahnya aku sebab tidak di pilih...yang best..2,3 hari ni aku punyalah moody dan stress sebab nak pikir apa benda yang aku kena buat masa mengajar tu...takut-takut kalau diorang nak masuk..punya aku dah tak pikir orang lain..jiran sebelah meja aku kat sekolah pun aku tak tegur...diorang tegur aku jawab tak jawab jer..muka jangan cakap..duk berkerut jer memikir masalah ni...last-last tidak di observe..punya malam tadi aku pulun print apa-apa yang patut..BBM dah siap sedia...amik aura time praktikum dulu-dulu kala..hehe..dan akhirnya tidak di cerap..well..tak pa lah..at least aku dah buat sebagai bahan persediaan aku untuk mengajar...dari tak ada...jadi ada...lepas ni tak payah lah nak buat-buat BBM lagi sebab dah ada..kalau nak di buat pun tokok tambah apa yang perlu je nanti.......

Bagi aku..ini baru permulaan..mereka akan datang lagi mungkin bulan Julai ni..kali ni mereka akan cari kesalahan kita sedalam-dalamnya..tadi mereka memantau dan membantu apa yang patut..tapi lepas ni mungkin diorang akan teliti sebaik mungkin..dan berkemungkinan besar aku pulak yang akan di pilih untuk di observe..mana tau kan....dan aku harap masa tu aku akan bersedia sebaik mungkin....insyaallah..........aku mesti cari balik AURA aku masa praktikum...time tu memang bersemangat waja...buat BBM, cari-cari maklumat dan sebagainya..harap-harap jugak aku di pantau oleh Jemaah Nazir yang sama..sebab kita dah kenal orangnya...takdelah risau sangat......

Lepas ni jugak turn aku untuk buat soalan peperiksaan pertengahan tahun..aku hampir pasti membuat soalan Pendidikan Seni Visual (walaupun mesyuarat KP Seni tak pernah diadakan lagi tahun ni)..well, terpaksa lah aku mengoffer diri nak buat..siapa lagi pun nak buat...cikgu lain pun diorang buat jugak untuk kertas subjek lain....karang tak pasal-pasal budak-budak tahun 1 takde pulak periksa kertas Pendidikan Seni...tak dapek den nak nolong.....hehe....

Berkemungkinan jugak aku akan membuat jadual pengawasan peperiksaan bagi semua guru...emmm...banyak jugak kan kerja aku...orang lain mengeluh banyak kerja..yang aku ni tak habis-habis kerja pun masih duk cool jer...hehe..cool ker...buat masa ni lah..esok-esok aku tak tau...nasib aku cepat dapat transfer balik diri aku jadi aku yang sebenarnya...kalau lah aku lambat cari balik diri aku...mau tak aku mengamuk dah!!!hehe...tima kasih lah pada orang keliling aku yang dah tau perangai aku bila tengah moody...nasib dorang paham kan....hehe...layan kan ajelah ekk!!!!!!

CIKMA : Meeting PIBG pulak malam ni...aduss!!!sibuk mengalahkan ahli politik aku ni.........

2 ulasan:

  1. dah lega lepas diobserve... tp jadi stress semula bila dapat tugasan baru sebelum dia turun lagi bulan julai ni...

    BalasPadam
  2. yup...bulan Julai bulan kembali stress!!!hehe...nasib guru-guru tahun 1...hanya yang hati kental dan waja jer yang mampu duk mengajar tahun 1 ni............

    BalasPadam

Catatan Popular

MY LISTED

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails