IKUT BLOG NI

Pelawat blog

Pray for them...Pray for GAZA

Pray for them...Pray for GAZA

Jumaat, 21 Mei 2010

Hadui!!!bila nak mula ni????

Semakin dekat hujung bulan 5 ni, semakin aku seriau..hadui lah..pening-pening lalat dah aku ni..nak kata tak settle keje..alhamdulillah adalah yang dah siap..keje still go on..nama pun cikgu...tak pernah nak abis keje tu..lagi-lagi bulan 5 ni bulan peperiksaan..buat soalan...bungkus soalan..macam-macam lagi..tu belum tanda markah dan buat buku rekod murid..yang tu pun belum start apa2 lagi..huhu..

Aku tengah risau pasal bulan 6 ni kena exam PTK (sapo keje goverment tau lah kan ape kebendanya PTK ni)..kali pertama nak exam..tapi satu hapah pun tak study..nak pegang buku pun macam suam-suam kuku jer..setiap kali masuk bilik..buku PTK tu memang duk sebelah tilam..tapi tak pun di baca...duk pandang jer..dulu masa dapat tau dah boleh amik exam ni aku dengan semangat berkobar-kobar pegi lah cari buku pasal PTK ni..konon-konon nak study ler..last-last..jadi tokong jer buku tu..baru baca Bab 1 dah tertido..satu haram aku tak ingat..kui..kui..kui..

Sampai satu tahap aku boleh terlupa yang aku dah apply nak periksa bulan 6 ni..hinggalah aku dapat slip tiket masuk peperiksaan dari kerani sekolah..hadui...di tolak di tambah dalam 2 minggu jer lagi..tak study apa wei...bila aku nak mula study ni???....aku kalo boleh nak lulus lah dua-dua paper yang aku amik tu (konon-konon confident jer..orang lain 3-4 kali exam pun tak lepas..)..memang niat tu tak nak repeat paper..(macam kat U pulak..hehe)..tapi kalo tak dapat lulus nak wat camne kan..kira kalo aku lulus tu memang rezeki aku tu...rezeki  kalo lepas PTK ni..naik gaji aku..sapo yang tak nak naik gaji kan.....

Harap aku boleh lah mula study..aku cuba praktice study hujung minggu ni..itu pun kalo ade mood..kalau tak...tunggu jelah minggu depan..kalau minggu depan takde mood lagi..tunggu jelah 2,3 hari lagi nak exam..barulah pulun nak study PTK ni..chaiyok..chaiyok Akma!!!!

Slip periksa PTK aku..

Satu-satunya buku PTK yang aku beli..konon nak study..tapi hampeh!!!kuikuikui..

CIKMA : Peel aku..bila nak exam..2,3 hari baru nak bukak buku..konon-konon bagitau kat MAK dan ABAH kalo baca awal-awal tak masuk dalam otak..pastu telinga kena dengar walkman..hehe..dengar lagu je lebih..study ntah ke mana..tapi berjaya jugak aku jadi CIKGU..huhu...

9 ulasan:

  1. ping pongg! datang bawak kepak ayam! tp td terbang pakai kepak burung! hahaha..oppsss buat2 tak nampk buku PTK! tutup buku dulu! tk mo tgk! kekekekee.. gud luck yer!

    BalasPadam
  2. salam

    oh cikgu rupanye..slmt maju jaya ye..

    BalasPadam
  3. hana : hehe..nak sikit..sedap jer tgk kepak ayam yg akak buat tu..ngeeeee...buat2 lupa ke kak??haha..nape le ade exam PTK ni..hadui2 + penin2...huhu???thanks ekk..

    BalasPadam
  4. Datin El : salam kembali..yup...terima kasih kak..thanks jugak sebab sudi jenguk blog yg tak seberapa ni...

    BalasPadam
  5. Assalamualaikum... Salam ziarah dari sahabat.. nice blog n good entry..

    Sedikit tips dan info buat teman2 bloggers.. perkara remeh yg kita kurang perasan dan tutor 4 the latest read more.. tengok jgn x tengok.. sila klik disini
    Semoga bermanfaat insyaAllah.."Sebaik-baik manusia ialah orang yang dapat memberi manfaat kepada orang lain"(Hadis riwayat Al-Qudhi).

    "SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT"

    P/S: Sedikit perkongsian dan renungan buat sahabat dan diri sendiri dari hamba yang hina jua serba kekurangan ini... sila klik
    DISINI

    "Sesungguhnya yang paling ditakutkan daripada apa yang aku takutkan menimpa kalian adalah asy syirkul ashghar (syirik kecil). Sahabat bertanya: "Apakah dimaksudkan syirik kecil itu? Baginda menjawab: Riak." (Hadis riwayat Imam Ahmad).
    Wallahualam.

    "Demi masa. Sesungguhnya manusia dalam kerugian. Melainkan mereka yang beriman dan beramal soleh serta saling menasihati untuk kebenaran dan saling menasihati untuk kesabaran". - Surah Al-Asr:1-3.

    blog anda bagus dan bermanfaat...!!! Teruskan menulis.. Semoga sejahtera dan semoga sentiasa diberi keberkatan.. wassalam.

    BalasPadam
  6. hihi..exam kat sekolah mak aku no...nasib baik tahun ni aku kat smk bdr baru ampang, dkt je dgn rumah aku...
    ni kali keempat aku ambik exam n yg terakhir...tinggal stau paper lagi..azab nak lulus paper ni...sebenarnya ko tak yah baca buku, tapi bawa buku2 yg dibolehkan bawa..jawapan banyak dlm buku, buka n tgk n bulat jawapan....tapi masalahnya, aku tak beli buku2 yg dilistkan tu...

    BalasPadam
  7. ck: akak tak baca nota.. tapi buat latihan jer....pastu check jawapan..

    BalasPadam
  8. bujang susah : terima kasih menjenguk blog yang tak seberapa ni..juga bnyk memberi tips yg berguna utk saya..
    blog sebagai salah satu wadah untuk kita meluah rasa dan menghasilkan satu penulisan kreatif..selain itu dapat mencari teman2 maya yang mempunyai minat dan impian yang sama..cuma kebarangkalian untuk saya menulis dalam luahan hati secara terbuka amat terbatas..perkongsian cerita hanya berkaitan dengan diri dan kehidupan manusia di luar sana...namun sebagai manusia yang sering lupa..adakalanya penulisan kita ini boleh mengguris hati orang lain....
    terima kasih sekali lagi...harap dapat berkongsi tips2 berguna dari anda...memberi manfaat untuk saya supaya dapat saya gunakan kepada orang lain....Insyaallah..harap di permudahkan oleh ALLAH SWT....

    BalasPadam
  9. alfa : yg last??nape confident lulus ek??hehe chaiyok2..aku jer rasa seram sejuk nak amik peksa PTK ni..cam amik final exam kat U pulak!!huhu

    kak min : MAK saya pun cakap cenggitu..buat banyak soalan..nak membaca..haruslah tak masuk satu hapah pun kat kepala ni..dah berkarat daaa!!!!huhu

    BalasPadam

Catatan Popular

MY LISTED

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails