IKUT BLOG NI

Pelawat blog

Pray for them...Pray for GAZA

Pray for them...Pray for GAZA

Ahad, 23 Mei 2010

Hikayat dan cerita tauladan

Ahad yang merehatkan...tak sangat pun.. kemas rumah..basuh kain..gosok baju..makan..tidur..antara aktiviti hujung minggu ku yang biasa-biasa jer...

Kali ni aku nak share beberapa video klip dari FILEM NEGERA MALAYSIA tentang cerita-cerita kartun tauladan yang sangat sesuai untuk budak-budak serta mak bapak budak!!..teringat masa aku kecil-kecil dulu..masa nak tunggu pergi sekolah waktu petang..suka tengok TV PENDIDIKAN..rancangan yang banyak manfaat dan informasi yang sungguh sesuai untuk kanak-kanak..pelbagai ilmu dapat kita kongsi bila tengok rancangan TV PENDIDIKAN ni..dan selain tu rancangan ni selalu menayangkan cerita kartun tauladan..memang syok dan selalu aku nantikan..so..enjoy!!!


HIKAYAT SANG KANCIL DAN SANG BUAYA






HIKAYAT SANG KANCIL DAN MONYET






GAGAK YANG BIJAK






ARNAB YANG SOMBONG






HIKAYAT SANG KANCIL,SANG BUAYA DAN SANG KERBAU - yang ni sikit je..yang full version tak dapat ler..nanti ku cuba cari...





CIKMA : Teringat pada arwah kawan baik..si 'ADIK'..selalu tengok cerita-cerita kartun tauladan ni dengan arwah..sungguh nostalgia.......

2 ulasan:

  1. sangat seronok layan cerita kisah dan tauladan tu kan?
    teringgat lagi dialog
    jangan monyet
    jangan......

    BalasPadam
  2. haha..mmg tak leh lupa dialog tu kak..seronok kecik2 dulu ada kisah tauladan camni...tapi sekarang kt tv dah jarang2 diorang tayangkan..sesuai tuk budak2 ni...

    BalasPadam

Catatan Popular

MY LISTED

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails