IKUT BLOG NI

Pelawat blog

Pray for them...Pray for GAZA

Pray for them...Pray for GAZA

Selasa, 18 November 2014

Aku dan Kenangan - The Brain Connection

Sunyi dan sepi...
Tiada bintang yang berkelipan di langit yang biru
Tiada kawan untuk ku berkata-kata dan bersenda
Ku nanti dikau...

Dengan harapan yang penuh kasih tak ternilai rasa
Akhirnya...
Yang ku nantikan tak kunjung tiba... oh...

Tiada kata tiada pesanan untuk ku
Yang engkau tinggalkan sayang...
Menghilangkan diri tanpa pesan
Ku ditinggal...
Pada siapa harus ku bertanya
Pada bulan atau angin lalu
Di manakah kini kau berada kasih...

Tiada kata tiada pesanan untuk ku
Yang engkau tinggalkan sayang
Menghilangkan diri tanpa pesan
Ku ditinggal...
Kepada siapa harus ku bertanya
Pada bulan atau angin lalu
Di manakah kini kau berada kasih...

Tersenyum aku...
Sambil menitiskan airmata mengenangkan dikau
Yang tinggal...
Hanya gambar jua tandamata dan kenangan

Tiada terduga...
Yang ini harus terjadi di malam begini
Mungkinkah... Kitakan bersua lagi...






CIKMA : Hayati lirik ni okiessss....:)....sayu jer dengar.....

Sabtu, 15 November 2014

Gerimis Mengundang........

Kannnnn.........Cikma dah cakap...bulan November memang akan jadi super busy bagi cikgu cikgi!!! hehehe

Emm...lama naaa tak ber'entri' baharu... sebagai permulaan (sebenarnya nak letak entri lain...tapi nak masuk yang ni dulu).....meh kita tuju lagu.....hehehe dah lama kan tak tuju laguuuuu.....:)

Sesuai dengan cuaca yang semakin 'sejuk', redup, nyaman dan tenang....di sulami dengan petir, guruh dan kilat...serta sedikit keadaan mendung dan suram....lagu ni memang sesuai di dengari di halwa telinga....

Jom layannnnnnnnnnnnnnnnnnnnn.............




My all time favourite song....giler tak minat...one of my bias group pop rock yang aku ingat sampai bila2....kalo baya2 aku dulu lah kan...penyanyi kumpulan Slam ni iaitu Zamani adalah pakwe paling di inginkan oleh ramai gadis2 remaja, kakak2 dan makcik2 seluruh Malaysia...tak caye???...Percayalah...hensem kot!!!!! Vokal jangan cakap...still adore him....hopefully dia boleh built up balik kerjaya dia yang semakin kurang di dengari di dalam industri muzik Malaysia...so sayang sangat kalau beliau tak aktif nyanyi...fans from another Asian country such as Indonesia, Singapura dan Brunei masih lagi ingat dan minat kat dia dan kumpulan Slam...layan dehhh!!!!

CIKMA : "gerimis Mengundang" juga sejak dua menjak ni di SK Pandan Indah...emmmm....yang pergi tetap akan pergi kannn...........hidup ini bagai roda....:)

Isnin, 3 November 2014

Perlawanan yang...awesome!!!...Piala Malaysia 2014






Sangat awesome!!! kekekeke.....

Walaupun bukan team negeri kelahiran Cikma...tapi teruja nak tengok tu sama jer rasanya...

Dah lama tak di sajikan final Piala Malaysia yang bagi aku sangat menarik, mendebarkan, dan best gilerrr!!! hehehe...pertemuan dua buah negeri yang sangat power kott!!!...kira nak tengok sapa paling layak di gelar pasukan bola sepak di geruni  di Malaysia...

Perlawanan final Piala Malaysia 2014 Sabtu lalu antara negeri Pahang dan Johor merupakan perlawanan yang di tunggu-tunggu oleh semua peminat bola sepak di Malaysia...sapa yang tak nak tengok kottt...satu pasukan yang punya all-star player dan pernah di gelar pasukan Chelsea Malaysia...satu lagi pasukan yang punya semangat juang yang tinggi serta antara pasukan bola sepak yang konsisten sepanjang tahun ini...

Ramai yang ramal pasukan Negeri Johor aka Harimau Selatan yang bakal juara Piala Malaysia...tapi rezeki kali ni masih lagi menjadi milik pasukan bola sepak Pahang aka Tok Gajah...tahun lalu mereka Juara Piala Malaysia 2013 mengalahkan negeri Kelantan.....

Memang best tengok sepanjang perlawanan...takde boring pun...suka jugak tengok gelagat para penyokong kedua-dua team...memang teringat balik zaman Cikma suka bertandang ke stadium dulu...

Sangat rindu...sebenarnya,...bila tengok team negeri lain masuk ke pentas final Piala paling berprestij di Malaysia...entah bila nak tengok team Negeri Perak aka Seladang ni nak merasa masuk final Piala Malaysia...last sekali yang aku ingat tahun 2001...masa tu menentang team Negeri Terengganu aka Penyu..tapi kalah dengan mereka...tahun sebelumnya iaitu 2000...kami menang Piala Malaysia lawan dengan team Negeri Sembilan aka Hoben Jang Hoben..tulah last kami dapat Piala tu....

Emm....biasalah adat permainan kan...ada menang ada kalah...ada pasukan yang baik tahun ni..tapi tahun depan pretasi permaianan turun pulak....itulah dia namanya permainan bola sepak...ye dak...anyway...tahniah sekali lagi team bola sepak Pahang yang menewaskan team negeri Johor dengan penentuan penalti 5-3 (mereka seri dalam masa penuh dan masa tambahan 2-2)...bukan rezeki team Harimau Selatan ye dak....walaupun team Tok Gajah bermain 10 jer....emmm...tak ada luck kata orang....:)

CIKMA : Minat tengok bola bukan beerti minat gak main bola...betui tak kengkawan....:)

Ahad, 2 November 2014

November dah!!!!


Assalamualaikum dan salam sejahtera...:)

It's November...yahooooo!!!! sukanye....

Suka sebab nilah bulan terakhir persekolahan untuk sesi 2014...kejap sangat masa berlalu....dah nak dekat hujung tahun...

Emm...seperti biasa tahun hadapan aku masih di SK Pandan Indah...belum ada rezeki kembali ke negeri sendiri..nak kata kecewa...ada lah jugak...tapi sebab mind set ni dapat mengagak eg-tukar aku tak dapat, makanya perasaan itu biasa2 saje...

Bak kata Abah aku...cuba dan cuba lagi dan lagi...setiap tahun isi jer borang tukar tu...katanyee...hehehe...InshaAllah kalau tak tahun ni tahun depan dapat...kalau tak tahun depan...tahun lagi satu...tak dapat lagi...nak mintak pindah Guateamala pulak...sure dapat tukar!!! hahahaha

Bila masuk bulan November ni jugak..selain nak menunggu cuti sekolah yang sedikit panjang...bulan ni jugak antara bulan yang sibuk untuk para guru macam aku..hehehe..macam2 aktiviti akan di jalankan di sekolah...tu belum masuk peperiksaan akhir tahun (nasib sekolah Cikma dah habis peksa minggu ni)...nak mengejar semua kerja sepanjang tahun untuk di selesaikan...anyway...kerja biar ikhlas ekk kengkawan...rezeki kita tu...jangan buat tak endah ekk...anggap itulah tanggungjawab kita...hehehe

So, just remain myself...kerja sehabis baik...okeh!!!!....

CIKMA : Tak sabar nak melancong jugak ni!!!...hehehehe...kat mana??? tungguuuuuuuuuuu.......


Khamis, 30 Oktober 2014

KETIKA CINTA BERTASBIH.....

Haaaa...ni lagi satu filem yang Cikma suka....

Kekekeke...slow mlow aku ni...padahal filem box-office di Indonesia ini dah dekat 4-5 tahun di tayangkan...dan antara filem paling berjaya di sana...motifff baru nak tulis entri......hehehe

Sebenarnya Cikma baru terdetik nak tengok filem ni di Youtube...mengisi masa senggang lah kononnye masa cuti Deepavali hari tu...setelah terdetik hati nak tengok cerita cinta berunsur Islamik dari Seberang (terkonon telah jatuh cinta lepas tengok filem Dalam Mihrab Cinta)...so, aku pun sibukkkan diri untuk nonton filem ni...

Ternyata cerita nya sangat meruntun dan menginsafkan Cikma...yang pasti garapan cerita daripada novelis terkenal dari Seberang iaitu Habiburrahman El Shirazy memang terbaekkk!!!!! thumbs up...

Meh... layan filem2 nye...actually filem Ketika Cinta Bertasbih ni di bahagi kepada 2 bahagian...mungkin filem nya ambil masa yang panjang...ada 1 dan 2...tapi...memang tak akan jemu dan bosan nak tengok (setiap satu filem lebih kurang 2 jam 30 minit) sebab filem ni memang best dan sangat aku suka lebih-leibh lagi pelakon2 nya yang berjaya bawak watak2 mereka dengan cemerlang....lagu-lagu daripada runut bunyi nya pun sangat best (hasil nukilan Melly Goeslow dan Anto Hoed)...korang layan ekkk....:)

KETIKA CINTA BERTASBIH (PART 1)




KETIKA CINTA BERTASBIH (PART 2-FINALE)




CIKMA : Ketika cinta bertasbih nadiku berdenyut merdu...kembang kempis dadaku merangkai butir cinta..garis tangan tergambar tak bisa aku menentang...sujud syukur padaMU atas segala cinta....(auwwww....bersemangat aku nak cari jejaka dari syurga bila tengok filem2 ni....Inshaallah...:) )

Catatan Popular

MY LISTED

mY Slide ShOW

Loading...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails