IKUT BLOG NI

Pelawat blog

Pray for them...Pray for GAZA

Pray for them...Pray for GAZA

Sabtu, 3 Julai 2010

FAREWELL BRASIL.....

Uhuk!!!sedey2...haruskah Brazil kalah??? kenapa boleh kalah??? camne boleh tersungkur dengan pasukan Orange ni aka Belanda..huhu...tidakkkkkkkk!!!!!!!!!

Cikma penyokong setia pasukan bola sepak Brazil..since 1998..bila kali pertama tengok World Cup...sampai sekarang...still setia..tapi cam biasa macam mana bagus sesebuah pasukan tu...pasti satu hari nanti mereka akan mengalami zaman kejatuhan..tidak selamanya berada di atas kan...tapi tulah..susah bila kita tak boleh terima kekalahan pasukan favourite ni..sedey-sedey...so..conclusion dari entri ni..aku boleh pulak jadi tension sekejap..tapi tak lama sebabnya sambil-sambil tengok match antara Brazil dan Belanda tadi..sempat jugak membuat kek nestum...hehe..yang ni aku masuk entri lain ekk..sekarang tengah dalam oven lagi..hehe...

Apa-apa pun..terimalah kenyataan Pasukan Brazil dah kalah...tengok match tadi..memang Belanda berhak menang...walaupun diorang ketinggalan 1 gol..tapi dorang still berusaha nak lawan dan main sungguh-sungguh..aku tengok pulak team Brazil dah dapat 1 gol main cam budak-budak..konon-konon pikir dah menang World Cup!!!hampeh betul!!!!so, farewell Brazillian....congrats Natherlands...


CIKMA : Suka lah my bro...dia sokong Belanda..duk sengih-sengih depan aku..hampeh jer tengok!!!ngeeee......lepas ni tinggal team SPAIN jer..tengok pulak dorang camne..kalo kalah...maleh dah nak tengok WORLD CUP!!!....

10 ulasan:

  1. jarang tgk bola.. sesekali jer layan sebab temankan cik abang...buat kek lagi????? ada apa2 ker?

    BalasPadam
  2. salam dear sis,

    takper sabar k...akak dah ajar mentera jampi serapah pada spain nyer coach si Vicente del Bosqu tu..dia dah baca keliling pitch tu..nanti spain menang k, sebab paraguay main asyik tendang gol sendiri k... ha ha :)

    BalasPadam
  3. masalah brasil yg x setel smpei skrang nie..pertahanan deme tak ampuh...kalo anda teringat ulasan paper thn brp tah...kekurangan brasil dr segi sistem pertahahnan yg krg ampuh...tp dr serangan deme mmg superb! aperpon tumpang simpati pd pasukan brazil..takpe...2014 brazil jadik tuan rumah mesti deme main bermati matian pnyer...sabo yer...

    BalasPadam
  4. Salam Akma,

    hehe..eh2 sama la kita berdua ya..knur pun
    sokong Brazil...aduh kecundang kali ni...sedih
    tergolek2 ni...tapi skrg pemain brazil semua dah baru, yg lama dah tak der...jumpa thn 2014 la nanti..dulu kaka nampak budak aje muka dier tapi skrg dah nmpak mature gitu...hihi

    BalasPadam
  5. huhuhu..nak buek camno, tersalah sendiri.

    BalasPadam
  6. kak min : sekali sekala layan ok je kak...x de pe2 pun...sesaja tgh rajin..tgh malas kang mmg tak buat nyer...huhu

    BalasPadam
  7. Yat Maria : huwaaa...tak sangka selain pandai masak..pandai gak kak Yat ni berjampi serapah!!hehe..idup Spain!!kita tgk sapo menang nnti...

    BalasPadam
  8. Ena : pernah dgr..tau dorang pertahanan paling weakness..tp rasanya corak permainan mcm dah tak best..dah x de corak samba...tu yang boleh kalah gamaknya...

    BalasPadam
  9. Nuridah : huhu..sedey lah jugak kak..tapi dah ok..yelah mmg muka2 baru..mybe dorang kurang pengalaman..tulah kena tunggu 4 thn lagi..harap2 rezeki dorang nnti bila main kat halaman sendiri....

    BalasPadam
  10. sayang2 ibu : mmg pun kak...duk main cam budak2..tulah jadinya..hehe..

    BalasPadam

Catatan Popular

MY LISTED

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails