IKUT BLOG NI

Pelawat blog

Pray for them...Pray for GAZA

Pray for them...Pray for GAZA

Rabu, 21 Julai 2010

NUR MAWADDAH AMALIN

Maksud di dalam nama-nama Islam...Cahaya Cinta Kasih Harapan..nama baby Along...petang tadi sempat call balik Along..masa tu dia tengah tunggu nak jumpa doktor..ada benda yang nak di beritahu tentang si kecik...masa tu tak tau apa benda yang nak diberitahu..

Along call tadi..bila aku sms tentang perjumpaan Along dengan doktor..Along bagitau AMALIN ada problem lagi..kali ni salur makanan dia tidak sampai ke perut..dan esok pukul 8 pagi AMALIN akan menjalani pembedahan membetulkan salur makanannya..aku jadi bertambah sedih dan pilu..banyak benar dugaan dan ujian si kecil dalam proses kelahirannya ke dunia ni...:(

Along bagitau jugak AMALIN dah di masukkan ke ICU..sebelum ni dia dalam incubator..bila di tempatkan ke ICU di letakkan atas sebuah mesin...Along pun tak pasti mesin apa..sebab baru first time tengok..Along bagitau jugak yang badan AMALIN penuh dengan wayar-wayar...kesian sungguh si kecik!!!aku dengar jer terus menitik air mata ni..sukar nak bayangkan apa yang berlaku pada AMALIN....tadi masa Along tengok dia pun Along sempat jugak pegang dia...nampak mulut AMALIN berbuih..YA ALLAH...betapa besar ujian MU pada kami........

Along sempat bagitau supaya doakan yang terbaik untuk AMALIN..aku memang sentiasa doakan untuk si kecik...mengharapkan yang terbaik untuk dia..MAK NGAH akan sentiasa berdoa untuk AMALIN..supaya sihat dan sejahtera...menjadi sekuat dan setabah MAK NGAH....MAK NGAH SAYANG AMALIN.....


CIKMA : AMALIN juga bererti LANJUT USIA..moga AMALIN panjang umur...

6 ulasan:

  1. MHJ

    Mudah2an semuanya selamat dan dipermudahkan, insyaAllah..amin..My prayers with the lil one..
    take care...

    BalasPadam
  2. aku pernah alami anak masuk nicu 5 hari lepas dia lahir...time tu pun air mata ni dah mengalir....aku rasa along n kak long ko kuat untuk hadapi dugaan ni..kita doakan yg terbaik buat amalin...Allah mendengar doa hamba2Nya

    BalasPadam
  3. rasanya itu bukan mesin .. tapi baby bed. yang disambung dengan segala jenis alatan untuk pemantauan baby. biasanya katil tu.. ada mesin utk ubatan dan mesin pemantauan jantung, oksigen dan pernafasan.

    BalasPadam
  4. kak yatt : thanks sis...May ALLAH BLESS HER....

    BalasPadam
  5. alfa : aku jugak kena kuat...Amalin bagi aku satu anugerah yang sangat bernilai daripada ALLAH SWT untuk kami sekeluarga..apa-apa kemungkinan selepas ni kami redha...

    BalasPadam
  6. kak min : ooo..ye ker..rasanya ade Along sya ckap camtu...ubat..oksigen sume ada...thanks for the information kak..

    BalasPadam

Catatan Popular

MY LISTED

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails