IKUT BLOG NI

Pelawat blog

Pray for them...Pray for GAZA

Pray for them...Pray for GAZA

Isnin, 26 Julai 2010

AMALIN OH AMALIN...

Sejak kebelakangan ni memang kebanyakan entri mengenai AMALIN...sebab dalam kepala ni memang asyik teringatkan si kecik..bila rakan-rakan sejawat tanya je tentang keadaan AMALIN...serta merta aku sebak...senang betul aku keluarkan air mata ni..hanya kerana AMALIN.....

Hari ni call ALONG, dia sempat lawat AMALIN kat PPUM pagi tadi...mula semalam tak janji nak tengok si kecik sebabnya dia kena settlekan beberapa benda lagi..surat beranak si kecik..bil-bil hospital serta keadaan KAK LONG yang kena berurut susu ( susu tak keluar )..tadi ALONG bagitau susu KAK LONG dah mula keluar sikit-sikit..nasib ada seorang makcik yang berpengalaman (macam bidan kampunglah) yang datang umah dan tunjukkan cara nak urut breast supaya susu badan tu keluar...thanks kepada sepupu, Kak Mel yang suggestkan makcik tu pada KAK LONG...maybe esok ALONG akan bawak susu badan tu ke PPUM untuk di simpan kat sana...berkemungkinan jugak AMALIN boleh minum susu mama dia next week...sementara ni baby AMALIN hanya di berikan glukosa jer sebagaimana gantian susu...

Tadi ALONG tengok si kecik ada sikit tanda kuning kat kulit dia..nurse cakap adalah sikit jaundis..so, diaorang letakkan macam cahaya biru kat atas AMALIN..dan mata AMALIN di tutup untuk kurangkan cahaya biru tu pada mata dia...baby AMALIN pun ALONG cakap bergerak-gerak jugak pagi tadi...ada perkembangan positif bagi aku untuk AMALIN...ALHAMDULILLAH...berkat doa semua orang yang begitu prihatin dan sayangkan AMALIN....semoga cepat sembuh ye sayang!!!! memang rasa tak sabar nak tengok AMALIN sihat dan membesar..harap aku di panjangkan umur untuk tengok AMALIN membesar....Insyaallah....

CIKMA : Tak sabar nak bagi hadiah pada AMALIN bila dia sihat nanti.........

2 ulasan:

  1. salam..sori ye kmaz bru nk reply kmen matahati kat n3 pza ari tu..sbnarnya hri ni bru kmaz online blik..dkat 2 mngu jgk la sepi je..pza doh pza jdi keras tu mgkin salah cara mengulinya..doh pza sma mcm doh rti atau donat je..guna yis sbgai agen penaik...jdi sukatan yis tu kna tepat utk tpung gndum yg digunakan..matahati bleh gna rspi mana2..pastikan doh tu lembut semasa dan setelah siap diuli...rspi pza yg kmaz duk gna tu ada kmaz sertakan cara2 utk buatnya skli..belek2 kat label piza tu..klu sdi bleh la tgk dan cuba...cma skli buat klu xjdi jgn ptus asa dan xnk cuba lgi...sbb skli buat xsemestinya trus pandai..kmaz pun try n error jgk...klu kita xcuba..smpai bila2 pun kita xreti...selamt mencuba ye...

    BalasPadam
  2. kmaz : wsalam kak maz...thanks sebab bg tips ni..nnti saya jenguk blog kak maz...adik-adik suka makan pizza...tapi tu lah tiap kali buat doh tu keras..maybe saya tak sukat tepung tu kot..main campak2 jer...thanks again kak maz!!!

    BalasPadam

Catatan Popular

MY LISTED

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails