IKUT BLOG NI

Pelawat blog

Pray for them...Pray for GAZA

Pray for them...Pray for GAZA

Rabu, 7 Julai 2010

Moga selamat semua...

Tengahari tadi..ada sms kat handphone...dari my bro aka ALONG aku...bagitau yang kakak ipar aku masuk hospital....kena tahan kat wad sebab tekanan darah tinggi...aku cuak kejap..terus call ALONG tanya camne leh jadi camtu....

ALONG bagitau takde apa-apa..dia pun tak tahu kenapa tekanan darah Kak Long tinggi secara tiba-tiba..doktor yang periksa pun macam tak percaya..check sampai 3 kali..bacaan still sama..doktor suruh jugak kakak ipar masuk wad...ALONG cakap just untuk rehatkan diri jer......aku lega sikit....harap takde apa-apa yang berlaku......

Emm...apsal aku bagitau semua ni...sebenarnya dalam hati masih risau...Kakak Ipar sebenarnya tengah pregnant...dah hampir masuk 36 minggu dalam 2,3 hari ni..that means...kandungan nya dah cukup bulan...kalau ikut due dia bersalin dalam 2 minggu lagi kot...aku...of course gila gaban orang paling happy sebab akan dapat anak saudara yang pertama...kiranya jugak cucu pertama ABAH dan MAK...mana tak heppi wei....aku nanti ada anak saudara yang boleh panggil aku MAK NGAH...seronok dapat orang baru dalam keluarga...sapa yang tak suka kan.......

Tapi, ada benda yang aku risau..bila kandungan Kakak Ipar ni ada problem sikit...doktor pakar dah sahkan yang bakal "baby" ni ada masalah jantung berlubang...mula aku dengar..memang rasa risau...kami sekeluarga pun risau..kalau ikut memang lama dah kami harapkan kedatangan orang baru dalam keluarga kami...ALONG aku tunggu dalam 3 tahun baru ada..sebelum ni Kak Ipar aku ni pernah pregnant..tapi gugur..itu yang kandungan ni dia jaga betul-betul..tapi ketentuan ALLAH SWT...bakal "baby" ni ada masalah juga...

Yang aku tahu...memang ada sejarah ler tentang sakit jantung berlubang ni dalam famili aku...ALONG aku dulu..sebenarnya masa dia kecil ABAH bagitau dia pun di detect ada sakit ni...pastu bila dia besar..sakit ni hilang...maksudnya lubang tu tertutup sendiri...MAK yang lahirkan dia pun tak perasan benda ni....tapi tak sangka pulak kena balik pada bakal "baby" ALONG aku...kesian pulak si kecil ni....aku tiap kali balik umah ALONG...aku mesti pegang perut Kak Long aku tu..nak rasa pergerakan dia...kenkadang rasa jugak "dia" bergerak.....kengkadang bila aku rasa "dia" tak gerak..aku siap suruh dia bangun...kengkadang aku bercakap dengan "dia"..siap dah panggil nama untuk bakal "baby" ni...

Apa yang pasti...aku cuma harapkan moga selamat semua...kepada Kak Long aku dan jugak bakal "baby"..aku doakan semua nya berkeadaan baik dan lancar.....AMIN........

KAK LONG DAN ALONG....

CIKMA : Mengharapkan yang terbaik untuk keluarga aku.....dunia dan akhirat.....

2 ulasan:

  1. insyaallah.. semuanya akan berjalan dgn lancar. sekurang-kurangnya.. along dan kakak ipar awak dah bersedia dgn keadaan kesihatan baby..
    macam akak dulu langsung tak tau.. bila baby lahir...masa tu baru doktor detect ada pelbagai masalah. jantung berlubang pulak dikesan masa umur adam 2 hari... sebelum pembedahan pembetulan salur makan dan usus dia di jalankan..
    semoga along dan ipar awak tabah menghadapi ujian Allah..

    BalasPadam
  2. kak min : itu yg saya harapkan....semua memang tengah risau..yang penting saya dan keluarga harap si kecil ni tak berlaku apa-apa..dorang dpt detect masa kandungan kak long dekat 6 bulan...terkejut gak dengar..tapi tulah semua nya ketentuan ALLAH SWT....

    BalasPadam

Catatan Popular

MY LISTED

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails