IKUT BLOG NI

Pelawat blog

Pray for them...Pray for GAZA

Pray for them...Pray for GAZA

Ahad, 11 Julai 2010

Rindu Mak Ngah....

Sepanjang hari ni aku ke takde kat umah..dari pagi hinggalah malam baru aku sampai ke rumah...hari ni ke PPUM tengok Kakak Ipar aku di sana...rasa badan sangatlah letih...rasanya kena tidur awal malam ni...sebab nak tengok final World Cup antara Holland vs Sepanyol...


Kak Long akan stay di PPUM sehingga dia lahirkan si kecik....doktor terpaksa pantau dia sebab tekanan darah dia tak turun-turun...dan kandungannya hanya seberat 1.9 kg...dah 36 minggu...baby kecil dari biasa....tu sebab doktor tak bagi balik..kalau ikut due awal bulan 8 baru bersalin...kira-kira 2 minggu lagi...tadi Kak Long bagitau maybe lepas scan hari Rabu ni doktor nak tengok sama ada si kecik tu boleh keluar awal ke tak...emm..harap-harap Kak Long dan si kecik tak de apa-apa....

Tapi tadi sempat jugak aku pegang perut Kak Long..rindu seh kat si kecik.....panggil-panggil si kecik tu...kalau tengok perut Kak Long memang kecil..dia pun cakap si kecik ni masih lagi boleh bergerak ke sana sini..kejap kepala dia ke bawah..kejap ke tepi..kiranya tak boleh duduk diam...yang pasti Cikma @ Mak Ngah si kecik ni memang tak sabar nak tengok si kecik ni lahir....sungguh!!!tak sabar nak dukung si kecik ni.....apa-apa pun...aku berharap agar Kak Long dan si kecik selamat dan sentiasa di lindungi Allah SWT...

CIKMA : Rindu...sayang....kasih...cinta hanya untuk ALLAH SWT.....

2 ulasan:

  1. adam lahir pada mg36.. dgn berat 1.9kg...pastu buat opperation... duduk nicu selama sebulan... bagtau kakak ipar.. setiap benda ada hikmahnya.. insyaallah...

    BalasPadam
  2. kak min : harap begitulah..moga si kecik tu lahir dan hidup dalam keadaan normal seperti orang lain..

    BalasPadam

Catatan Popular

MY LISTED

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails