IKUT BLOG NI

Pelawat blog

Pray for them...Pray for GAZA

Pray for them...Pray for GAZA

Khamis, 26 Ogos 2010

Syoknyer...hometown...

Alhamdulillah..Cikma selamat sampai ke DIAMOND BAY dalam pukul 6.00 petang tadi..kalau ikutkan dalam pukul 2.00 petang dah bertolak, tapi sebab menyinggah sekejap kat Giant Meru tu yang lambat sampai...sempat membeli belah u'alls..hehe...apa yang Cikma beli..tunggu...suprise sikit...suprise yang buat aku senyum sepanjang minggu ni...tunggu...........

Bila balik hometown sendiri ni..secara automatiknya..segala penat, letih, stress, problem semua hilang...betul tak??rasa damai dan tenang jer..tengok wajah MAK dan ABAH..buat rasa diri ni bahagia..tak rasa sunyi dan bosan...seronok memanjang..kalau nak balik tu..dah tak menyempat nak balik...macam tadi..keluar awal dari sekolah..hehe...aku memang dah takde kelas waktu akhir...buku ringkasan mengajar pun dah settle tulis..apa lagi nak tunggu kan..cabut awal lah aku...muka jangan cakaplah..ceria meria u'lls...haha....

Tapi...kalau nak balik ke K.L...emm malas sungguh rasa...nak packing pun lambat-lambat...siap postponed balik pukul berapa..kejap pagi..kejap tengahari..last-last petang baru nak bertolak...kalau boleh nak lepas subuh baru nak gerak balik K.L...hehe...melampau ler pulak..karang tak sempat datang sekolah....ngeee...

Itulah penangan hometown..yelah...tempat jauh lagi di kenang kan...inikan pulak tempat sendiri..jadi kepada sesiapa yang dah lupa asal usul tu dan jugak buat-buat lupa kat MAK AYAH kita di kampung...korang memang rugi giler.....dan sengal!!!!baik campak jer ke laut kepada golongan-golongan lupa daratan ni......


CIKMA : Memulakan misi esok...meredah kesesakan bandar TELUK INTAN untuk menyoping kan diri...hehe....

6 ulasan:

  1. dalam proses nak membakar biskut cornflakes.. tak jadi balik kampung.

    BalasPadam
  2. susah untuk anak melupakan mak bapak dia...tapi mmcm suami aku...kami memang tak leh balik selalu...sebab kos balik sgt2 banyak (lebih dari flight)...kalau balik, mesti pastikan balik lama2....barulah rasa tak rugi sgt...berbaloi org kata

    BalasPadam
  3. akma orang Teluk Intan ke?nnti raya singgah ler umah MIL akak kat Kmpg Selabak

    BalasPadam
  4. kak min : dah buat ekk..nnti tunjuk dlm blog yek!!!

    BalasPadam
  5. alfa : yup betui...nk wat cmne ko dpt org jauh kan...turn blik utara ke raya thn ni???selamat berhari raya di Perlis naa....

    BalasPadam
  6. Chik Mimi : haah kak..org Perak jati ni..hehe...ye ker..x blk raya ke kat sini???Insyaallah..:)

    BalasPadam

Catatan Popular

MY LISTED

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails