IKUT BLOG NI

Pelawat blog

Pray for them...Pray for GAZA

Pray for them...Pray for GAZA

Isnin, 2 Ogos 2010

Cinta Kasih AMALIN

Semalam sempat aku pergi jenguk AMALIN di PPUM...kebetulan ALONG nak pergi hantar susu untuk AMALIN...aku pun ikut sekali...lagipun my youngest bro tak pernah tengok baby AMALIN ni...malam jugak aku sampai Pandan Indah...penat memang penat...drive dari Diamond Bay hingga KLANG..pastu terus ke PPUM....walaupun penat..tapi berbaloi sebab dapat tengok AMALIN....

Aku tengok AMALIN nampak besar sikit berbanding minggu sudah...nampak muka nya dah besar sikit..pipi dia dah nampak naik...maybe sebab dia dah boleh minum susu badan mama dia...rasa seronok bila tengok keadaan dia macam tu..berat dia pun dah naik...dalam 400 gram...kira oklah tu...ada jugak peningkatan....:)

AMALIN pun dah boleh buang air secara normal..dah tak payah pakai apa-apa tiub pun..cuma doktor masukkan ada beberapa sumplement untuk AMALIN supaya dia dapat antibiotik yang kuat...macam vitamin, protien, glukosa dan sebagainya...tapi kesian pulak tengok dia sebab doktor cucuk tiub sumplement tu kat tepi kepala dia...ALONG cakap kat tangan tak boleh..sebab urat dia kecil sangat..doktor tak boleh nak cucuk tiub tu kat situ...

Susu pun dia dah boleh minum dalam 8 ml...kira banyak jugak tu...kuning pun dah ada kurang sikit....maybe hari ni doktor nak cuba buka tiub oksigen dia...nak tengok sama ada dia boleh bernafas secara normal...Insyaallah....doa-doakan AMALIN boleh bernafas secara normal.........

Semalam sempat jugak aku pegang dia..belai-belai dia...lembut jer kulit AMALIN...masa baru datang tu nurse tengah keluarkan air liur dia...banyak sikit dalam mulut...nampak jugak mata dia terbukak sikit...sempat jugak bercakap-cakap dengan AMALIN........dengar dia macam bagi respons pada apa yang aku cakap dan sentuh dia...rasa seronok sangat...:)

Harap sangat dia akan cepat sembuh...rasa teringin sangat nak dukung dia dan cium dia.....rindunye pada AMALIN.......maybe hari Sabtu ni jumpa dia balik...ABAH dan MAK pun mungkin datang dari Perak....sebelum puasa ni diorang nak jumpa cucu kesayangan...aku tau MAK dan ABAH rindu sesangat pada cucu.....tengok pula keadaan cucu macam tu...memang rasa kesian dan sedih....takpe MAK, ABAH....semuanya ada hikmah, kita doakan AMALIN cepat sembuh dan baik............................................

CIKMA : Ada gambar AMALIN.....tapi......nanti-nantilah dulu ekk....Insyaallah satu hari nanti aku letak dalam blog ni...............................

8 ulasan:

  1. errmmm..akak teringin nak tengok gambar amalin,boleh lah..bolehlah.....
    janganlah nanti nanti...;p

    BalasPadam
  2. aku baca entry ko, air mata aku yg bergenang...apa kes..hehehe...
    mak aku dulu asyiklah tgk gambar cucu kat laptop masa farzana duduk nicu....aku harap along n kak long ko terus tabah...amalin, silalah kuat demi semua org!!!

    BalasPadam
  3. ...Alhamdulillah.....terharu ngn perkembangan +ve amalin...semuga terus sihat.....go baby go.....

    BalasPadam
  4. sayang2 ibu : Insyaallah kak eja...nnti saya letak...tapi bkn skrang...tunggu dia besar sikit...bolehkan....

    BalasPadam
  5. alfa : yang aku ni duk tiap kali tringat AMALIN trus jer air mata ni menitik tanpa di pinta...lagi parah!!!!tiap saat aku terpikirkan dia...Hanya ALLAH SWT jer tau perasaan yg aku alami sekarang...semuanya kerana AMALIN.......

    BalasPadam
  6. mamaijat : Syukur sangat pada ALLAH SWT..harap juga dia cepat sembuh...thanks kak!!!!

    BalasPadam
  7. pesan kat abang dan kakak.. selalu belai dan bercakap dgn dia.. bagi kata2 perangsang.. insyaalah amalin akan dengar dan kuat semanagt. baby akan tabah bila orang sekelilingnya tabah dan selalu bago semangat..

    adam pun biasa masuk jarum kat kepala.. sebab dah tak ada urat lain yg besar...

    BalasPadam
  8. kak min : ye ke kak???sian pulak tgk dia kena cucuk kat kepala tu...ok...kami pun tiap kali dtg mesti ckp2 ngan dia...mmg dah nmpk ada respon dari AMALIN...harap dia dgr....thanks kak!!

    BalasPadam

Catatan Popular

MY LISTED

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails