IKUT BLOG NI

Pelawat blog

Jumaat, 6 Ogos 2010

Agar-agar Kacang Merah...

Baru selesai pot luck versi ke-2...haha...suka pulak rasa...tahun ni asyik makan jer...murah rezeki kawan-kawan...berkat nak sambut puasa ni kami buat sikit makan-makan di sekolah....nanti lepas raya kita buat open school pulak...gitu...

Cikma macam biasa..bawak dessert...hanya itu yang termampu dan tahu lah sikit buatnya...kali ni try buat red bean agar-agar...senang jer...campak-campak je bahan-bahanya...hehe...Cikma ni suka naa buat resepi campak-campak...so, enjoy ekk with the recipe.....

Agar-agar Kacang Merah

Bahan-bahan :

Sepeket agar-agar
1 tin susu cair
1 tin kacang merah (kisar)
Gula (ikut suka)
Air
Pewarna merah

Cara : Sama macam buat agar-agar biasa...SELAMAT MENCUBA....
 

CIKMA : Kenyang betui tadi....ngantuk lah pulak!!!syok tido ni...tapi kena pulak pegi sekolah...hadui....

6 ulasan:

  1. sedap... rasa cam ais krim potong..

    BalasPadam
  2. Salam tuan rumah...wah kalau disejukkan dalam peti ais...lagi sodap ni..nyaman je masuk dalam mulut..he he he

    BalasPadam
  3. Salam Akma,

    cantik nyer agar2 kacang merah tu...
    buat penyejuk tekak, lebih2 lagi bila
    bulan puasa nanti..hehe.

    BalasPadam
  4. kak min : thanks..main belasah je ni kak..takut jugak td org x suka makan...

    BalasPadam
  5. kerull : salam kembali...hehe..mmg time panas laju jer masuk dlm mulut...x igt benda lain dah!!!

    BalasPadam
  6. Nuridah : salam kembali kak...thanks...bleh jer nak try kak...buat time pose best jugak...

    BalasPadam

Catatan Popular

MY LISTED

Arkib Blog

mY Slide ShOW

Loading...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails