IKUT BLOG NI

Pelawat blog

Pray for them...Pray for GAZA

Pray for them...Pray for GAZA

Selasa, 17 Ogos 2010

Mari Memasak!!!

Salam dan sejahtera...emmm...entri paling aku suka sebenarnya..bila masuk bab memasak ni..rasanya boleh hilang stress...lagi-lagi kalau masakan kita tu menjadi..dan dapat puji-pujian daripada orang lain...seronok jer dengar...kan???

Aku just nak share sebahagian persiapan aku untuk mencuba pelbagai resepi untuk menyambut Hari Raya Aidilfitri ni...ewah!!!dah prepared u'alls...memang tahun ni rasanya nak buat 3-4 jenis biskut raya..almaklumlah cuti sekolah panjang..nak-nak lagi cuti seminggu sebelum raya..jadi ada masa nak buat biskut raya..MAK pun dah mengajak buat sesama biskut raya...tahun lepas memang tak berkesempatan langsung nak buat..tu sebab banyak biskut raya yang aku tempah dari kengkawan....tahun ni adalah jugak order biskut raya..tapi taklah banyak...

Antara preparation yang aku buat..aku dah beli beberapa tools untuk aku buat biskut nanti...hehe...excited lebih pulak kan...siap jugak beli buku resepi...ntah kenapa beria sangat Cikma tahun ni...MAK siap cakap jangan beria jer beli..nanti last-last tak buat..ngeeee........aku beli jugak tempat untuk adunan kek dan muffin kek..murah wei!!!tu sebab beli...jenis non-stick kan...senang sikit kalau kita buat kek...aku harap jugaklah yang semua resipi yang aku buat nanti menjadi hendaknya...Insyaallah..........:)





CIKMA : Semangat sudah nak buat biskut dan kek raya!!!!hehe

4 ulasan:

  1. kagum n respek gila dgn ko....ngalah org dah beranak pinak....salute lah

    BalasPadam
  2. ingatkan akak jaer berazam nak buat tahun ni... memang tempah 2 jenis jer tahun ni.. plan nak buat biskut cornflakes ngan sarang semut...my feberet dari dulu kala... lama dah tak buat sendiri..jom kita buat kuih sama-sama..

    BalasPadam
  3. alfa : hehe..ko pun bleh buat za..tgh bernafsu nak buat biskut raya thn ni..tapi yg wajib aku buat stp tahun...Kek Coklat!!!

    BalasPadam
  4. kak min : jom2...thn ni rasa nak buat biskut coklat cip dan cornflakes honey...:)

    BalasPadam

Catatan Popular

MY LISTED

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails