IKUT BLOG NI

Pelawat blog

Pray for them...Pray for GAZA

Pray for them...Pray for GAZA

Khamis, 5 Ogos 2010

AMALIN KU SAYANG..

Dekat 2,3 hari tak hujan...hari ni hujan lebat di Pandan....seronoknyer...sejuk sikit...hujan rahmat dan rezeki...kalau cuaca macam ni masa bulan puasa mesti best kan!!!!Cikma kalau time hujan cenggini memang suka buat taik mata!!!haha.....

AMALIN....rindunyer....bila lah nak hari Sabtu ni...lama betul nak menjengah hari Sabtu....nak jumpa dia...nak belai dia...nak bercakap dengan dia...hanya gambar dalam lappy jer yang jadi pengubat rindu aku pada AMALIN...semalam sms ALONG...AMALIN baru jer di x-ray..ALHAMDULILLAH....salur makanan dia yang di operate dalam 2 minggu sudah..nampaknya takda masalah....ok dan tiada kesan sampingan...cuma AMALIN  tak pandai lagi nak telan air liur dan minum susu ikut mulut...still pakai tiub dan nurse terpaksa keluarkan air liur dia...takpe sayang...perlahan-lahan ye...janji anak MAK NGAH ni bertambah sihat ye.....

Jaundis dia pun dah kurang...cuma bantuan pernafasan masih ada lagi...tapi kata ALONG dia guna jugak tiub pernafasan..tapi dah tak gunakan oksigen...nak buat AMALIN belajar macam mana nak bernafas secara normal perlahan-lahan....doktor pun ada bagitau yang lubang duburnya akan di besarkan sedikit mengikut peringkat umur AMALIN...betul cakap KAK MIN memang benda ni kena buat untill AMALIN besar...kena cucuk pakai lilin sikit demi sikit...ikut saiz lubang dubur...ALONG pun cakap dia kena belajar dan buat benda tu sendiri nanti......

Harap agar AMALIN bertambah sihat....boleh keluar awal dari NICU...nak tengok dia sihat macam bayi-bayi yang lain..dapat balik Perak dan Kedah...jumpa embah dan opah...tengok dunia luar dan yang penting dapat bersama ABAH dan MAMA AMALIN.....semoga tabah dan kuat ye sayang!!!!

CIKMA : Bila tanya siapa yang berada dalam hati aku sekarang...dah tentu aku jawab....AMALIN!!!! dan jugak my famili...merekalah kesayangan aku di dunia ni.....:)

2 ulasan:

  1. mak ngah sy nak tgk gambar amalin..nak jugak2..jadi lah satu keping

    BalasPadam
  2. alfa : sabaq naa...nnti aku ltak..bila??? aku x janji..tapi yg pasti tunggu dia beso sikit...boleh ekk???

    BalasPadam

Catatan Popular

MY LISTED

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails