IKUT BLOG NI

Pelawat blog

Pray for them...Pray for GAZA

Pray for them...Pray for GAZA

Isnin, 18 Oktober 2010

Setahun Sudah Berlalu...

Salam dan sejahtera...ouch!!!aduh...argh!!!semua rasa ada hari ni...1 st..terasa sakit mengada-ngada sebenarnya..jari halus Cikma yang dah lama tak terpotong dengan pisau terkenalah pulak semalam masa tengah nak potong sayur...haha!!!lawak-lawak...pedih masih terasa...aku ni memang jenis careless sungguh buat keje...kena api ler..minyak panas ler..kena toreh semua dah rasa...MAK pun dah faham peel aku ni...2 nd..sungguh!!!aku letih giler hari ni...tak tahu napa..dan aku still ting tong lagi...selera makan masih takde...makan laksa di kantin sekolah tadi pun macam di paksa rela...padahal aku ni memang di klasifikasikan sebagai HANTU LAKSA..huhu....entahlah...tapi bagus gak kan..at least badan Cikma dah boleh mengecil sikit...hehe...3 rd..rasa sangat yang kerja akan bertambah sehari demi sehari..nak cuti sekolah ni semua benda nak kena settle...dah rasa terbeban jugak ni..tapi aku confident boleh handle situasi kerja terbeban ni...nama pun cikgu kan...kena pandai manage masa u'lls...:)

Tajuk entri...Setahun Sudah Berlalu...macam best je bunyi nye kan!!!tak de apa-apa maksud tersirat ok...cuma Cikma rasa cepat sangat masa berlalu...usia blog aku ni dah menjangkau setahun hari ni....juga akaun muka buku aku...aku buat serentak kedua-dua nya...dah macam-macam benda yang aku tulis dan rasa dalam blog ni...dari tak tahu nak create blog sampai lah dah mahir gunakan pelbagai widget serta aturan-aturan yang lain untuk memeriahkan blog aku ni...yang best bila ada blog ni..aku boleh share apa yang aku rasa pada orang lain dan jugak dapat share apa yang aku nak dengan para blogger yang lain..selain tu..dapat jugak menambah kawan serta beri aku peluang untuk melihat dan menerjah cerita-cerita blogger...sungguh!!!aku suka berblog...nak kata kemaruk tak lah..tapi kalau sehari tak bukak blog aku rasa macam aku hilang sesuatu...uhuk!!!



Antara yang best bila blog aku ramai yang singgah....syok rasa..bangga pun ada..hehe...

Muka buku pun sama jugak...dulu tak tahu menatang ni macam mana fungsinya...benda wall tu...nak comment, nak cari kawan...nak upload gambo dan macam-macam lagi lah...sekarang...aku dah boleh arr faham fungsi muka buku ni...seronok sebenarnya ada muka buku..sebabnya dapat jumpa kawan yang dah berbelas tahun tak jumpa...dan dapat mengeratkan lagi tali persahabatan tak kira dengan orang yang dah kita kenal dan yang tak kita kenal...serius cakap..sejak ada muka buku ni barulah rasanya Cikma rapat dengan rakan-rakan sejawat di sekolah...sebelum tu..nak cakap sepatah pun susah...tapi sebab ada muka buku ni..barulah dapat kengkawan yang boleh bergurau senda....gitu!!!!


Apa-apa pun..kedua-dua laman ini menjadi alternatif aku untuk melepaskan tekanan dan bebanan...rasa terisi jugak masa kita..walaupun ada lagi kerja penting yang masih belum di selesaikan...yang penting...Cikma enjoyz sangat berblog dan bermuka buku!!!!!!.........:)

CIKMA : Rasanya aku ada bagitau dulu sebab utama macam mana aku boleh terjebak dalam dunia blog dan bermuka buku kan...emmmm..:)

4 ulasan:

  1. ...yelah cik ma...banyak faedah FB...(bak kata kawan2 senoir akak,biar x de BF asal ada FB..hahahah dalam maknanya tu..)bagi akak, dapat kumpul semula ngan old friends since primary sch,sahabat se kolej...kawan2 dari sek lama yang akak pernah bertugas ..serta kawan2 baru...hhuuurrrmmm....bagi org x SEHAT mcm akak juga boleh dapat new frienda terutama kawan2 yang senaseb & sharte our experiences...
    ..cuma akak masih x dapat nulis my kenangan sakit ni dalam blog ni....bukan x nak share..tapi tunggulah sikit hari lagi...

    BalasPadam
  2. mamaijat : haah lah..kak ijat lum cerita lagi kan ttg kisah akak tu...x sabar rasa nak tau cerita akak...share arr kat..at least boleh jadi pemangkin snmgat tuk sya yang ada ketikanya senang nak jatuh..susah nak berdiri balik ni..:)

    BalasPadam
  3. jaga2 kang ada putri bersiong lak kat sek...huhuhu..
    sekarang ni akak lagi banyak dgn blog... mukabuku ni dah kureng sikit...

    BalasPadam
  4. kak min : takdak aih!!!hehe...sya pun sama..kengkadang tgk jer...komen pun sikit2 jer kat muka buku tu...ntahlah...takde gossip yang panas kot 2,3 menjak ni..tu yang tak berapa nak berfb..:)

    BalasPadam

Catatan Popular

MY LISTED

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails