CUCUR JAGUNG
Bahan-bahan..very simple..just tepung gandum, jagung peket, sedikit koktel sosej, kunyit, bawang dan garam...aku letak baking powder dan campur air panas dan air biasa untuk bagi gebus lagi...yang bestnya..Cikma makan cucur jagung ni dengan sambal sotong yang aku bawak dari kampung minggu sudah..baru nak makan ok...hehe...nasib letak dalam peti ais...sambal sotong..made by Cikma...kenyang jugak semalam...hari ni...Cikma hanya jamah 2 keping roti dan selebihnya minum susu pagi tadi..ekk!!!...ekstrim sangat ke aku ni nak kurus....rakan-rakan sejawat dah bagitau jangan terlalu ekstrim sangat..berbahaya untuk kesihatan...tapi Insyaallah...buat masa ni badan aku boleh terima keadaan macam ni..doa-doakan aku sihat lah ekk..untuk meneruskan misi tidak mustahil ni.....:)
SAMBAL SOTONG
CIKMA : Persiapan untuk Hari Mesra Niaga bagi gerai PIBG berjalan lancar..aku dah ada bahagikan beberapa tugas kepada grup aku..harap-harap semuanya ok!!!....:)
sedap tuh laporlaa pulak arini masak sambal sotong kering..
ReplyDeleteaeinio : bleh wat tuk makan supper ni kak..hehe..sedap sambal sotong kering..lama x buat..:)
ReplyDeletedah lama tak buat cucur jagung....akak kalau buat cucur tak suka tambah soda.. biar semula jadi gitu...
ReplyDeletekak min : slalu x masuk pun..tp saje nk try...mak sya pun guna tepung jer..:)
ReplyDelete