IKUT BLOG NI

Pelawat blog

Pray for them...Pray for GAZA

Pray for them...Pray for GAZA

Ahad, 28 Mac 2010

Masuk UM...FESTIVAL TARI KANAK-KANAK 2010

Sepanjang minggu ni aku duk sibuk dengan pelbagai aktiviti..boleh dikatakan 7 hari waktu bekerja..hehe...semalam shopping sakan ngan Kak Min...hari ni aku ikut Yaya, Kak June aka Mak Uda, Liza dan Kak Nad ke Festival Tari Kanak-Kanak anjuran Kolej Kinabalu, Universiti Malaya.....


 

Sebanyak 11 buah sekolah yang menyertai Festival Tari ni...jauh dari jangkaan pihak penganjur yang telah memberi hampir 100 faks ke seluruh sekolah di negeri Selangor ni..yang bagi jawapan yang tu ajelah...kesian jugak sebab kebanyakan pihak pentadbiran tak begitu berminat nak menyertai Festival Tari ni..bagi aku penganjuran kali ke-2 Festival Tari Kanak-Kanak ni sangat bagus dan berfaedah...bukan saja dapat mencungkil bakat tari mereka bahkan dapat memperkenalkan seni tari tradisi negara kepada generasi baru...


 Festival Tari Kanak - Kanak 2010

Penaung bagi Festival Tari ni adalah selebriti terkenal tanah air..Aznil Nawawi aka Pak Nil...beliau sudi hadir bagi merasmikan Festival Tari tersebut dan seterusnya menyampakan hadiah kepada para pemenang...time dia datang tadi...havoc sungguh...gegak gempita satu dewan..yelah orang glamer datang kan...pastu pulak sempat pulak dia buat lawak atas pentas tu...gelak sakan ler aku dan yang lain..hehe


Aznil Nawawi

Dan pemenang bagi pertandingan Festival Tari Kanak-kanak ni adalah dari Sekolah Kebangsaan Pulau Meranti, Sepang...boleh arr menang sebab pernah wakil kebangsaan dan koreographer dorang tu ambil yang dah profesional...kang kalo tak menang malu pulak kan!!!...sentap di mana-mana...huhu....tempat kedua..sekolah orang asli..Sekolah Kebangsaan Sungai Bunbum, Pulau Carey..Aku suka sekolah ni berbanding yang pertama tu...best giler lah tengok bebudak tu menari...lenggok tarian dorang ni macam dah profesional lah...suka bangat!!!...dan tempat ketiga Sekolah Kebangsaan Puchong Perdana...

Sekolah aku...kira ok...best jugak persembahan budak-budak tu..tapi bukan rezeki diaorang...congrats tu Cikgu Yaya sebab latih dorang ngan sungguh-sungguh...tak pe...cuba lagi tahun hadapan..maybe dah last minute dapat tahu..tapi kalo ada masa dorang latih..mana tau nama sekolah dalam top  3 pulak..hehe...anyway..congrats again dan cuba lagi for the next year...chaiyok2...


Kumpulan Pesona Tari SKPI

CIKMA : Kaki dan tangan ni dah gatal nak menari pulak dah!!!hehe...ewah...ewah....

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Catatan Popular

MY LISTED

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails