IKUT BLOG NI

Pelawat blog

Pray for them...Pray for GAZA

Pray for them...Pray for GAZA

Sabtu, 18 Disember 2010

Nasi Goreng Putih


Entri makan lagi...emm...yolah...cuti ni masak jelah kerojenye ekk (selain jahit manik!!!)..ok..kali ni nak share resepi Nasi Goreng Putih..paling simple dan cepat nak di masak...kalau yang takde masa nak buat breakfast tu..rasanya nasi goreng ni memang boleh di buat..tak sampai 15 minit pun...cuma nasi tu masaklah awal-awal..bahan-bahan yang lain senang je nak prepare...:)

Bahan-bahan :
Nasi
2 ulas bawang merah (dihiris)
2 ulas bawang putih (dihiris)
sedikit kayu manis dan bunga lawang
Ikan bilis
Garam secukupnya

Cara-cara :
1) Goreng ikan bilis..sehingga separuh masak dan masukkan hirisan bawang merah dan putih.
2) Masukkan kayu manis dan bunga lawang..goreng sehingga garing
3) Masukkan nasi dan garam secukupnya...Sedia untuk dimakan...

Nasi Goreng Putih

CIKMA : First belajar masak nasi goreng adalah masak nasi goreng putih...senang banget!!!!

3 ulasan:

  1. nampak sedap bilis tu yg buat sedap tu ;p

    BalasPadam
  2. hehe..boleh lah kak..simple jer...:)

    BalasPadam
  3. Minyak masak berapa sudu

    BalasPadam

Catatan Popular

MY LISTED

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails