IKUT BLOG NI

Pelawat blog

Pray for them...Pray for GAZA

Pray for them...Pray for GAZA

Rabu, 22 Disember 2010

Ada apa pada Hand bag???

Salam dan sejahtera...melayan minggu-minggu terakhir di DIAMOND BAY..hari Ahad ni dah nak bergerak balik ke KL...next week dah start balik ke sekolah..opss!!!cuti memang belum habis lagi..tapi cikgu-cikgu dah habis cuti sekolah...dah mula dengan meeting untuk penggal persekolahan yang baru...emm...mungkin banyak perkara dan cerita baru yang akan di ketahui semasa meeting nanti...tunggu dan lihat ajelah perubahan BESAR itu...Cikma???just tunggu dan lihat...terima dan redha...wah!!!azam baru kot...malas nak bising-bising...orang nak bagi...aku terima jer....tak nak serabutkan kepala yang dah sedia serabut ni...hehe....:)

Cerita apa ekk??emm...teringat tentang satu barang yang tak boleh lepas dari pandangan mata seorang wanita..(macam Cikma nilah)...sejak dah bekerja ni...benda ni dah menjadi satu kemestian untuk di bawa ke mana-mana...walaupun ada ketikanya rasa malas ya amat nak bawak....HAND BAG...emm pompuan2 suka benda ni....pelbagai jenis dan warna...pelbagai jenama dan yang tidak berjenama...yang mahal dan yang murah...yang besar dan yang kecil...yang cantik dan yang unik...eee...macam-macam lah....


Cikma dah mula start nak simpan handbag..hehe...dalam bab-bab ni memang Cikma lembab sikit..biasalah..dulu aku ni brutal gurl...haha..sangatlah tu...tapi sejak dah nak masuk umur ala-ala dewasa ni..barulah teringin nak beli beg tangan ni...dulu asal ada je dah cukup..sekarang...asal nampak branded dan cantik mula lah nak membeli..walaupun ada yang masih belum di pakai..emm bila pikir nampak macam membazir...tapi...itu untuk back-up Cikma jugak...mana tau tetiba handbag yang kita selalu pakai tu dah terkoyak atau rosak..kita ada handbag yang lain...kiranya takdelah sibuk-sibuk pergi shopping complex lagi semata-mata nak beli sebuah lagi....karang kalau ternampak benda lain...nak pulak belikan...hehe....

Kalau Cikma...akan separated kan handbag mengikut keadaan dan tempat...contoh..kalau yang Cikma pakai untuk ke tempat kerja (yakni sekolah)...aku akan guna beg lain...yang agak besar dan tahan lasak..semua benda boleh di masuk dalam tu...kenkadang yang takde kaitan dalam handbag tu pun di masuk...itu yang kenkadang handbag tu berat...macam bawak 2 kg batu...haha!!!..

Handbag yang bawak pegi jenjalan pulak lain..yang agak simple dan sederhana saiznya sikit...takde masuk benda yang berat-berat..just purse, handphone, kunci kereta dan benda-benda lain (macam tisu ke, pen dan sebagainya)..

Itu peel Cikma dengan handbag..dan yang best...aku ni selagi tak putus tali handbag tu..selagi tu takkan tukar..walaupun dah di stapler bagai...haha...(yang dah tau tu senyap-senyap ekk)..memang tulah perangai aku..biar kita pakai sampai dah tak boleh pakai...apa ekk orang kata...alah membeli..menang memakai...

Kalau yang dah berfamili mungkin saiz menjadi pilihan...ada yang aku tengok dalam handbag tu lah letak segala keperluan baby kan...(maybe kot!!)...kalau budak remaja...lebih suka yang design yang unik dan simple...ada yang suka pakai clutch jer..itupun ikut kemampuan...yang jenis kat pasar malam pun dah kira cantik jugak...kalau setakat Cikma ni..pasar malam pun layan jugak handbag tu...nak beli yang berjenama macam GUESS, GUCCI, PRADA tu..emm...baik aku simpan duit tu nak pergi Mekkah...kan!!!!

Macam mana pulak para blogger tentang kisah handbag u'lls...tentu menarik kan...maybe ada yang 1 almari letak handbag jer???ataupun yang hanya pilih jenama tertentu je untuk handbag pilihan...emm..meh2 kongsi cerita tentang handbag dengan Cikma....hehe...nak tau jugak cara nak jaga handbang dengan betul...mana tau ada tips yang boleh di guna pakai......:)


CIKMA : Budget selalu beli handbag....RM 150 ke bawah...ok tak????

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Catatan Popular

MY LISTED

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails