IKUT BLOG NI

Pelawat blog

Pray for them...Pray for GAZA

Pray for them...Pray for GAZA

Selasa, 1 Jun 2010

Gatorade

Entri hari ni tentang kegilaan aku buat masa sekarang..kalau rasa tak minum benda alah ni rasa memang lain..nak kata tiap-tiap hari tu takdelah..kalau rasa nak minum aku beli..mahal lah benda alah ni..rasa-rasa tengah kaya aku beli ler..huhu

Sekarang ni aku suka satu jenis minuman pemberi tenaga..GATORADE..mungkin yang lain pernah dengar nama air ni..aku diperkenalkan oleh my bro..dia bakal jadi cikgu sukan..jadinya mamat ni akan kena sentiasa aktif di maktab..dia cakap bagus air ni..tak manis sangat..takde gas..tiada Kafeina (cari sendiri makna dia ekk!!!) dan rendah sodium...aku yang penting minuman ni tiada gas dan kurang gula...memang sesuai untuk golongan diabetes..balik kampung minggu lepas aku dan my bro kenalkan lah minuman ni pada ABAH dan MAK..suka lah pulak diorang..siap suruh beli lagi..botak kepala aku..dahle satu botol yang dalam lingkungan 500 ml tu harga dalam RM 2.10....kalau dah beli 10 botol..tak ke parah namanya tu!!!huhu

Dulu aku suka minum 100 Plus ataupun RED BULL..tapi dua-dua jenis minuman ni ada gas dan manis..bila aku comparekan dengan GATORADE ni..memang sangat-sangat lah sesuai untuk aku minum sebagai penambah tenaga..ada perubahan dari segi rasa kurang bermaya dan segar setiap kali minum...kalau dalam pasaran tak silap aku ada 4 jenis perisa..Anggur, Oren, Limau Gedang dan Lemon..aku suka perisa ANGGUR dan OREN..antara 4 jenis perisa ni ANGGUR lah yang paling mahal..harga dalam RM 2.30 atau RM 2.50 sebotol..dan setiap perisa ni ada gambar-gambar atlet terkenal dari seluruh dunia..kalau ANGGUR..TIGER WOODS..OREN..MARIA SHARAPOVA..LEMON..RONALDINHO dan LIMAU GEDANG...NICOLE ANN DAVID..

Jadi sesiapa yang tak pernah rasa minuman GATORADE ni haruslah mencubanya..memang syok!!!rasa tenaga kita tu kembali pulih dan segar je..bagus kalau minum tengah dalam keadaan Letih dan Stress!!!..


CIKMA : Nak tahu lebih lanjut tentang minuman GATORADE ni pergi ke SINI

9 ulasan:

  1. Citarasa yang sama..
    hari hari beli di 7-e

    BalasPadam
  2. MHJ,

    tak tau lak sekarang Gatorade ada lain perisa other than lemon, selalu we all pi bantai lemon jer, let me survey the supermarke eh..ntah2 dah lama ada tak, we all jer yg potek sket..ntah eh, akak prefer gatorade dari red bull, only if gatorade tak der baru minum tu red bull :)

    BalasPadam
  3. tak pernah dgr lagi pasal minuman ni..kat kedai dah jual ke

    BalasPadam
  4. sayang2 ibu : ye ker kak.hehe samalah kita..syok kan minum gatorade ni..

    BalasPadam
  5. yat maria : hehe..best minum gatorade ni..ingat letak entri ni ramai yang x tau air ni..kat sini memang ada 4 perisa tu..tak tau lah tempat akak..maybe ade kot..try perisa anggur..best tau!!

    BalasPadam
  6. alfa : try ler nnti..rasa2nya ibu mengandung boleh...nak tau ko klik jer yg aku tag tu..tak manis..tak de gas..sesuai wei...

    BalasPadam
  7. selalu tengok.. tapi tak teringin nak cuba.. lepas ni boleh try la..

    BalasPadam
  8. kak min : beli kak..untuk kita2 yang selalu letih sbb layan budak2 thn 1 ni..sesuwey bangat!!!

    BalasPadam
  9. Meh sy sedang promosi gatorade sekotak 24pc 500 ml rm20 jer perise oren

    BalasPadam

Catatan Popular

MY LISTED

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails