IKUT BLOG NI

Pelawat blog

Pray for them...Pray for GAZA

Pray for them...Pray for GAZA

Khamis, 24 Jun 2010

Tag makan!!!

Wallawey...salam dan sejahtera...rindunya...rindu blog, rindu muka buku, rindu bola, rindu tilam dan bantal, rindu lappy..semuanya rindu..sekolah jer yang tak masuk dalam list 'rindu' ni..huhu...

Entri pertama selepas 3 hari tidak berentri baru..adalah membalas tag yang telah di hantar oleh kekandaku yang memang suka mengetag orang..hehe...kak eja ....sori ekk..ampun kan patik kerna keterlambatan membalas ini tag!!!patik terlalu sibuk (buat-buat sibuk sebenarnya)hehe...ditambah dengan broadband yang lembab dan lemau ni telah mengakibatkan patik tersangat lah geram bercampur sengal!!!huhu..apa-apa pun..hutang tetap akan di bayar ok!!!


Apa-apa pun terima kasih sebab bagi ini award pada saya..sesuai banget dengan empunya diri...kuat makan + kuat tidur jugak sebenarnya..bila suka masak memang kena kuat makan kan..karang kalau masak..takde orang makan..orang yang jadi tukang masak nilah yang akan perabiskan..hehe..dan bila dah kuat makan..badan jangan cakaplah...dari tahun ke tahun nak diet..tapi hasilnya..yang ado!!!diet entah ke mana..sampai MAK dah bosan dengar perkataan diet ni dari mulut Cikma..huhu..yang tuan badan pun sebenarnya letih jugak dengar perkataan diet ni...tapi perkataan makan tak pernah letih ok dari halwa telingaku ini..hehe...........

Banyak makanan ler kan..Cikma ni suka makan laksa...hantu laksa nih!!!tapi jangan bagi laksa yang kuahnya ada belut ok...tak akan dimakan itu laksa walaupun bau dan rasa nya tu sedap...ampunnnnnn....kami ni sangat-sangat tak suka binatang geli dan licin itu...dan orang yang kuat makan ni pun sebenarnya bukan cerewet sangat bab makan...tolak makanan haram jah!!!yang lain tu belasah jer..kecuali belut tu lah!!!

So, harapnya kekandaku KAK EJA amatlah berpuas hati dengan hasil jawapan dariku ini...dan sebagai menghargai pemberian AWARD KUAT MAKAN ni..kami nak bagi lah jugak kepada tuan blog yang bertuah ini...:

1) Kak Min - yang bolehlah dikategorikan suka makan (walaupun nampaknya control makan!!!hehe)..ampunkan adindamu ini ekk!!!

2) Azza - tengah pantang makan..hehe..tapi tengok tak berpantang mengeblog dan bermuka buku pun..balas tau!!!

3) Kak Yat - My sister yang sebenarnya buat diri ini suka masak dan bertambah-tambah gebunya bila tengok resepi dan masakannya...hehe

4) Kak Hana - Hait!!!hehe...duduk kat negara matahari terbit..tapi still dapat masak masakan Malaysia..nanti nak suruh terbangkan sushi made by hand dari Kak Hana...boleh????

5) Kak Asma - Akak yang selalu bagi nasihat..serta bagi resepi yang best2 kat kami..dan kami cam biasa suka simpan resepi..tapi nak buat ntah bilalah agaknya tu..hehe

6) Kak Ijat - Baru jadi pengeblog!!!hehe..welcome!!!nak bagi award makan ni..amik tau!!!


CIKMA : Bagi 3 dari 5 bintang for food services kat Hotel Adamson, KL tempat aku berkursus selama 3 hari yang lalu....

9 ulasan:

  1. heheheh...
    Ma.. akak tak boleh dtambah diet, kalau diet mesti bertambah selera makan.. ; )

    BalasPadam
  2. taniah dapat award..huhuhu

    jum komen en3 asfz plak
    http://asfzlily.blogspot.com/2010/06/aiz-batu-campur-tips-tangani-teman.html

    BalasPadam
  3. sayang2 ibu : sama gak lah saya ni kak...maleh nak pikir diet ni..bertambah lapar adelah!!hehe

    BalasPadam
  4. asfz lily : thanks sudi jengah blog...:)..ok nnti saya singgah..dah singgah jugak sebenarnya..tapi broadband tgh lembab..tu yg susah nak bukak blog orang ni...huhu

    BalasPadam
  5. muahahahahaa.. gli ati plak dpt award kuat makan! hihihi.. k dik! makasih atas ingatanmu! muahhhhh!!!

    BalasPadam
  6. saya jenis yang jaga badan.. sebab tu pantang jumpa makanan...hihihi..

    BalasPadam
  7. hana : hehe...first time dpt pun dah ketawa terbahak-bahak..ok per dpt award ni kak..insan2 terpilih jer....huhu

    BalasPadam
  8. kak min : hehe...suka kan...tau dah..makan jer kak..selagi tgh tak berpenyakit ni..kang kalau dah de penyakit..mmg sume jenis makan kena control....ngeeeeee

    BalasPadam
  9. salam akma..hari tu akak dtg nak amek award..tapi tak leh lakk ..lambat dtg nie akma..soweii..maceh maceh bg award kuaat makan nie..hihihi..nnti akak tayangkan yer...cayangggg akma

    BalasPadam

Catatan Popular

MY LISTED

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails