IKUT BLOG NI

Pelawat blog

Pray for them...Pray for GAZA

Pray for them...Pray for GAZA

Jumaat, 4 Jun 2010

Masak lemak putih kubis, sambal kuinin..

Bila dah masuk cuti sekolah..makanya aku akan melakukan latihan rejim memasak di rumah ok...haruslah sebab aku jer yang boleh MAK harapkan tuk masak..MAK macam biasa akan duduk rehat..hehe..sekurang-kurangnya dapat pahala aku bila tengok MAK boleh rehat daripada memasak masa cuti sekolah ni..

Tengahari semalam sempat masak tengahari..simple tapi sedap seh!!berkoyan-koyan puji-pujian...haha..actually ku masak banyak sebab ramai yang datang..rumah dah jadi sangatlah penuh dengan barang-barang persiapan kahwin adik..so, jiran-jiran tolong apa yang patut..aku pulak ditugaskan oleh MAK untuk memasak..disebabkan my sis teringin sangat nak makan masak lemak putih kubis beserta sambal bacang..aku dengan tak tahu masak gulai lemak ni (sebenarnya tak berapa gemar masak bersantan..)dan buat sambal buah bacang.. (tukar buah kuinin...)...akhirnya berjaya jugak memasak lauk simple ni..hehe..bak kata jiran aku..memang dah pass memasak ni..dah boleh wei kahwin!!...

Aku walaupun tak gemar sangat makan gulai lemak ni..tetiba boleh tambah nasi..licin pulak tu..sambal kuinin aku sampai kena buat 2 kali..habis wei..puas hati jugak sebab tengok diorang makan dengan begitu selera sekali...so layan jer ok gambar yang aku upload ni...





CIKMA : Teringin cuti ni nak masak cup cake..harap2 boleh buat nanti......

8 ulasan:

  1. akma..nie mesti masa makan tak toleh toleh nie..kala ade ikan masin goreng ermmm makan bertambah2 nie..adehh mana nak cari kuinin kan..cuti sekolah balik kg ker..wah leh laa praktik masak2 kan

    BalasPadam
  2. sedapnya sambal kuinin tu,terliur nih..

    BalasPadam
  3. mak aku pandai masak sayur tu..sedap...
    selamat bercuti akma

    BalasPadam
  4. sedapnya masak lamak kobis tu.. lama tak makan.. esok nak buat la. tapi tak suka sambal bacang ngan kuinin.. tak tahan baunya.

    BalasPadam
  5. kakasma : hehe..memang pun..duk concentrate jer makan semalam..hehe..yup cuti sek blik kg..mmg time cuti ler nak buat latihan rejim memasak..kat umah ni semua ada...tak yah penin2 nak beli brg dapur..hehe

    BalasPadam
  6. salamdariborneo : memang sedap..wah!!angkat bakul sendiri nih!!!hehe

    BalasPadam
  7. alfa : ko pun mesti tau buat kan..dulu2 masa kat kg embah aku selalu buat..pastu mesti de sambal belacan kicap..syok jer ku tgk dia makan...

    BalasPadam
  8. kak min : buat jgn tak buat..senang je kan..sambal tu..peh!!!sedap kak..cuba lah buat..kuinin x delah berbau sgt pun...try kak...

    BalasPadam

Catatan Popular

MY LISTED

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails