IKUT BLOG NI

Pelawat blog

Pray for them...Pray for GAZA

Pray for them...Pray for GAZA

Selasa, 29 Jun 2010

The Karate Kid 2010

Ehem...Salam dan Sejahtera..Wah!!!minggu yang boleh dikatakan mencipta sejarah lah jugak...2 hari berturut-turut tengok wayang u'alls...hehe...hari Sabtu tengok cerita She's Out Of My League...hari Ahad pulak tengok cerita THE KARATE KID...wallawey..syok citer ni...version 2010....memang meletup!!!



Aku antara peminat cerita ni sejak kecil..since cerita asal yang di lakonkan oleh Pat Morita dan Ralph Mocchino (hensem mamat nih!!)..suka scene masa diorang tengah berlawan masa final karate competition tu...memang power..yang version 2010 ni lebih menarik..maybe sebab lebih canggih lah diorang punya kepakaran dalam buat filem ni...penataan, scene fighting yang best, pengarahan. pastu pulak lokasi nya yang cantik..membuatkan filem ni nampak first class!!! di tambah pulak Jackie Chan yang nampak begitu menghayati watak nya dengan baik..Jaden Smith (anak aktor Will Smith) pun nampak high class lakonannya walaupun ni lakonan utama dia yang first...

The Karate Kid version asal..

Tapi kan. yang tak syok nya masa aku tengok cerita ni adalah..terpaksa mendongak tengok skrin wayang sebab dapat seat pertama..hadui lah..sakit tengkuk tengok...actually..aku memang dah booked tiket..seat memang dah cantik dah..tapi di sebabkan lewat 10 minit jer tiket yang aku booked tu dah expired...bukan saja-saja datang lewat...tapi sebab nak mencari parking kereta tu sampai berpusing-pusing aku kat Leisure Mall..ditambah kereta berduyun-duyun pulak nak masuk parkir tu..aduhai..memang suwey...mula memang dah tak nak tengok..pastu dah my bro nak jugak tengok...terpaksalah jugak tengok..bukan jadi release tension..tapi bertambah tension tengok!!!huhu..pastu pulak sebelah tempat aku duduk ni adelah sorang budak remaja pompuan ni..boleh pulak dia cerita kat anak saudara dia (rasanyalah..)pasni scene apa, pastu jadi apa, last sekali buat apa..hadui!!!dah tak syok pulak tengok sebab dah tau apa cerita ni...adeh2!!!...tapi sebab adik kesayangan..kakak dia ni redha ajelah!!!huwaaa.....


CIKMA : Terasa jugak nak sound budak tu..tapi...tak baik kan!!!hehe...layannn....

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Catatan Popular

MY LISTED

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails