IKUT BLOG NI

Pelawat blog

Pray for them...Pray for GAZA

Pray for them...Pray for GAZA

Jumaat, 25 Jun 2010

Kedah-Perlis (11-14 JUN 2010)

Dah lama sangat nak masuk entri ni..tapi tertangguh gara-gara ada entri lain dalam kepala dan jugak masa yang tidak mengizinkan..macam mana pun..ku tetap nak jugak entri ni masuk dalam list sebab sebagai kenangan aku di kemudian hari..cewahh!!!

Masa cuti sekolah aritu...selain sibuk menyibukkan diri dengan Majlis Perkahwinan Adik..aku jugak sempat jalan-jalan cari pasal ke Utara Malaysia...iaitu ke negeri Kedah dan Perlis..hehe..akhirnya..jejak jugak aku ke negeri Perlis...first time pergi tu..cam jakun jer pergi sana...hehe...aku pergi sana sebab kawan satu maktab kahwin..nasib dia orang Perlis kan...kalau tak ntah sampai bila aku nak ke sana....

Dekat sana, aku tidur rumah member, di Teluk Tenggiri, Jitra..jadi bila sampai ke Kedah jugak, aku pun berkesempatan pergi ke bandar Alor Setar, membeli dan membelah di Pekan Rabu...adalah sikit aku beli makanan ringan dan kuih muih..sempat jugak aku buat facial muka u'alls...hehe...murah ler..RM 8 jer...untuk buang resdung...huhu...sapo yang tak nak kan....

Ke negeri Perlis pulak..selain ke Sanglang (umah kawan kahwin) aku pergi gak ke Padang Besar dan Gua Kelam..dekat Padang Besar tu..cam biasa kan..shopping ler...berbundut-bundut plastik ok!!!pastu ke Gua Kelam...berjalan-jalan dalam gua yang sangat cantik dan unik tu..syok..tapi panas seh!!!

So, nilah sikit gambar yang aku sempat snap sepanjang aku ke dua negeri Utara tu...enjoyz ekk!!!

My friend wedding

Kawan kami yang kahwin ni..Mt Nouq...

Pengantin perempuan..Nurul Kay...

Antara  3 ni..sapo lah yang nikah dulu???hehehe

Negeri Jelapang Padi...Kedah

Lupa pulak nama tasik ni...time nak ke Padang Besar...


Padang Besar,Perlis

Sempat posing sebelum makan!!!



Gua Kelam, Perlis






CIKMA : Teruja jugak ke Utara sebab dah lama tak naik bas...duduk dalam bas berjam-jam..hehe..teringat time tengah takde kereta sendiri dulu-dulu kala...dah selalu naik keta...try pulak naik bas kan..tapi...sakit den nye pinggang ni..my jamban pun dah naik keras..hehe..layan!!!!

6 ulasan:

  1. MHJ

    Sis..best nyer gi Kedah...akak suker tmpt2 cam ni..tapi belum ada kesempatan pegi..lagi dok pikir braper jam nak kena ganti2 driving untuk sampai ke utara ni dari selatan..mau akak pengsan, montot panas..nanti kalo jadik akak nak kena stop over mana2 dulu...eh best nyer kalo dpt pegi nih!!!

    BalasPadam
  2. lama bestnya padang besar..dah lama tak pi...

    BalasPadam
  3. Dik nama tasik tu Timah tasoh....syok ke ...Utara best kan!! Nanti mai Penang pulak!

    BalasPadam
  4. Yat Maria : huwawawa...dtg lah.. cuti-cuti Mlaysia pulak...nnti bleh pulak singgah Perak...pe susah kak..naik jer flight..abis citer...hehe

    BalasPadam
  5. kak min : hehe..cuti sek ujung thn ni ajak ustaz g sane..mcm2 ada...

    BalasPadam
  6. watierman : ye ke..tima kasih ekk kak sbb bgtau..cantik ler tasik tu..tenang jer tgk walaupun lalu jer...Penang??hehe.. insyaallah..Chinese New Year aritu de g sana..adik keje kat Balik Pulau...

    BalasPadam

Catatan Popular

MY LISTED

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails