IKUT BLOG NI

Pelawat blog

Pray for them...Pray for GAZA

Pray for them...Pray for GAZA

Jumaat, 11 Mac 2011

HARI TERAKHIR

Yup..hari terakhir sesi persekolahan...esok..bermulalah cuti persekolahan bagi sesi pertengahan penggal 1...jam menunjukkan pukul 1.30 pagi waktu tempatan...masih belum tidur..tetapi mata semakin layu..macam mana pun kena upadate jugak blog hari ni...hehe...

Baru selesai memasak dessert...motif masak pepagi buta???hari ni ada pot luck untuk sesi petang...khas untuk bilik guru baru jer...huhu...Cikma dan housemate prepare buat dessert...emm...Puding Jeli Swiss Roll...emmm..sedap seh..nanti Cikma upload gambar dan resepinya sekali...simple jer buat...pot luck ni jugak di buat kira ala-ala untuk menutup sesi terakhir persekolahan lah...just untuk makan-makan...ok per...hari tu aku dah join pot luck sesi pagi...sekarang plak join pulak pot luck sesi petang...seronok jugak kan...jadi orang dua alam ni..hehe....

Hari terakhir jugak untuk MAK...emm..macam mana ekk perasaan MAK bila hari ni merupakan hari terakhir kaki nya melangkah ke sekolah...hari terakhir MAK memberikan ilmu kepada anak-anak muridnya...hari terakhir MAK bergelar seorang guru...hari terakhir MAK bersama rakan sejawatan yang sama-sama susah dan senang...emm...macam mana ekk..aku pun tak boleh nak bayangkan...dah seminggu lebih sebenarnya tak call MAK...terlupa jer nak call...aku just nak tanya apa perasaan MAK apabila kena melepaskan kerjaya MAK sebagai seorang pendidik yang dipegangnya hampir 34 tahun....bagi aku...dah tentu sedih kan...hiba...terharu...dan pelbagai lagi perasaan yang terpendam dalam hati MAK.......kalau aku jadi MAK...haruslah aku jugak akan punyai perasaan yang sama...:(

Apa-apa pun...aku lega..MAK dah boleh rehat di rumah lepas ni..tak perlu terburu-buru ke sana sini...nak kejar kerja di rumah dan sekolah...ada masa untuk ABAH dan juga cucu-cucu...harap jugak yang MAK akan sentiasa sihat dan dipanjangkan umur...:)...kepada MAK...SELAMAT BERSARA...dan sentiasa hidup di bawah lindungan ALLAH SWT...JASA MAK kepada anak-anak didik MAK tiada bandingan...hanya ALLAH SWT yang mampu membalasnya....................:)



CIKMA : Satu jer yang buat aku ralat...TAK PERNAH tengok MAK mengajar anak-anak muridnya..rasa teringin sangat nak tengok...tapi takde rezeki...:(....SELAMAT BERCUTI kepada semua!!!!!....

6 ulasan:

  1. salam
    jasa cikgu tetap dikenang sepanjang hayat..bkn kah panggilan 'cikgu' tetap melekat walau telah bersara..?

    BalasPadam
  2. selamat bersara utk mak.... selamt bercuti..nak gak puding tu..

    BalasPadam
  3. ....nak tumpang ucap selamat buat mak cik ma....
    wah bestnya....dapat berehat2...main2 ngn cucu2..ronda2 umah anak2...& yg penting fulus masssyyyuukk....
    ....mama ada lagi ...hahhahhaaaa..10 tahun lagi...**sempat ke sampai??????
    tulah,ngikut orang lah...org sign pencen 58..kita pun sign aje..

    BalasPadam
  4. kamsiah : wsalam kak...betui2...:...rasasgt bertuah bergelar guru...:)

    BalasPadam
  5. kakmin : thanks...selamat bercuti gak...nak puding tu..nnti saya letak resipi nyer ekk..:)

    BalasPadam
  6. mamaijat : thanks...:) best kan kalo dh bersara..insyaallah..sempat..cikma sentiasa doakan mama dipjgkan umur...ok!!!:)..samalah sya..58 thn gak..tp blum tentu capai umur tu ke tak....

    BalasPadam

Catatan Popular

MY LISTED

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails