IKUT BLOG NI

Pelawat blog

Pray for them...Pray for GAZA

Pray for them...Pray for GAZA

Ahad, 20 Mac 2011

Coklat Chip Muffin


Salam dan sejahtera, ambil resipi ni daripada Kak Rose dah lama sangat ambil resipi ni..rasanya last year, tapi baru sekarang dapat buat...emm...boleh tahan...sedap gak (puji diri sendiri ke apa ni???)hehe...adik-beradik sangatlah suka...maybe sebab coklat chip nya yang sangat banyak dalam adunan....senang sangat buatnya..Cikma letak resipi nyer ekk........:)

Bahan-bahan :
  • 250gm tepung
  • 2 sudu teh baking powder
  • 1/2 sudu teh soda bikarbonat
  • 2 sudu besar serbuk koko
  • 175gm gula
  • 150gm coklat cip
  • 250ml susu segar
  • 90ml minyak
  • 1 biji telur A
  • 1 sudu teh esen vanilla 
Cara-cara :

1. Gaul semua bahan kering dalam satu mangkuk.
2. Gaul bahan basah dalam mangkuk lain dan masukkan campuran bahan kering tadi. gaul rata, masukkan coklat cip, gaul lagi.
3. Letak dalam papercup. Bakar selama 20 ke 25 minit...SELAMAT MENCUBA.......... 



CIKMA : 2 resipi lagi akan menyusul..........:)wah!!!..cuti ni memang masak jer..skill dah lama tak asah kan.....:)

2 ulasan:

  1. kalaulah akma ni jiran akak, memang tak malu akk terjah dapur cik ma tau... sedapnyalah cokelat chip muffin tu :)

    BalasPadam
  2. kak mas : hehe..jgn mnegidam pulak..karang terpaksa sya hantar ke damansara pulak..hehe..:)

    BalasPadam

Catatan Popular

MY LISTED

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails