IKUT BLOG NI

Pelawat blog

Pray for them...Pray for GAZA

Pray for them...Pray for GAZA

Rabu, 7 April 2010

Tag???

Aler...kena tag jugak ker...apa ekk nak di inform kan kat sini...well walaupun tak seaktif dulu membuka internet..tetapi demi Kak Min aku merelakan lah...hehe...

Mula-mula, bila bukak internet..aku baca bismillah..hehe...apa-apa pun kerja kita buat mesti kena mula dengan Bismillah kan....macam biasa...aku akan bukak kotak Yahoo Mail aku...tengok e-mail..pastu yang tak berkenan aku buang terus..selalunya komen dari muka buku..tu yang sampai beratus kalau aku tak buang..tak sampai sehari dah beratus-ratus dalam kotak e-mail aku tu....jadi setiap hari aku akan pastikan yang Yahoo Mail aku di cleankan........


Lepas tu,bukak muka buku aku...aku tengok profil aku..tengok ada orang komen ke tak dalam status atau gambo...pastu buat status baru...kalau adalah...kalau tak de...baru aku komen pulak status member-member...selalunya aku komen dalam muka buku member-member sekolah sebab dorang ni banyak citer...macam-macam ada....hehe...pastu tengok plak dalam peti aku tu ada apa-apa information ke..mesej atau friend request...yang tak berkenaan aku delete..........


At the same time (ckp orang puteh ler pulak) aku akan bukak blog aku...tengok ada orang komen tak pasal entri aku yang lepas-lepas...pastu baru aku buat entri baru...dalam sebulan ni aku rajin beno buat entri baru..tengok kepala otak jugak lah..kalo ada idea sehari tu sampai 2 entri aku tulis...kalau tak ada idea aku biarkan ajelah...tak pun aku baca blog-blog orang lain..tengok latest entri diorang....


Tengah aku mencari idea nak menulis tu aku akan bukak You Tube..hehe...laman web ni memang aku wajib buka tak kira siang ataupun malam...aku suka search vidoe-video klip yang lama-lama...tak pun tengok filem yang tak pernah aku tengok...pastu kalau ada video yang aku berkenan aku akan save dalam laptop aku atau aku kongsi dalam profil muka buku aku...dan disebabkan aku selalu buka laman sesawang ni...last month aku nya broadband over the limit...dan server aku lembab giler..so pasni aku terpaksa kurangkan upload dan download video kat You Tube ni untuk kesenangan aku mengserver internet di masa akan datang...hehe


Aku juga pergi ke laman sesawang berita harian online...maleh nak beli suratkhabar..aku baca berita terkini dalam laman ni..senang...tak pun dalam aku nya muka buku pun aku dah letak laman web ni kat situ..jadi sambil memberi komen pada muka buku..aku baca jugak berita-berita yang terkini dan berinformasi.......


Dan...pastu kalau aku nak apa-apa maklumat atau gambar..aku akan bukak laman web YAHOO...rasa-rasa nak maklumat tu aku terus download..pastu bila ada masa aku baru baca..(macam tu ka???)...kalau gambar pun sama..save dalam laptop..kalo dah guna aku terus delete..(delete jer keje ko ni cikma!!!haha)


Dan lepas aku buat semua-semua kat atas ni...hehe..apa lagi tido lah...zzzzz..............tak de masa nak duk lama-lama depan skrin laptop ni...haha..

CIKMA : Sambil-sambil buat entri ni..tengah cari idea nak buat entri baru.....huhu..suka pulak aku buat gambo kat atas ni..thanks Kak Min sebab ajar tadi...

2 ulasan:

  1. bisa di atur.. akak lak kena ucap tima kasih kat otai kita si azza

    BalasPadam
  2. hehe..sama-sama lah kita mengucapkan tima kasih kat dia....

    BalasPadam

Catatan Popular

MY LISTED

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails