IKUT BLOG NI

Pelawat blog

Pray for them...Pray for GAZA

Pray for them...Pray for GAZA

Rabu, 28 April 2010

smoothies...

Hari ni..tetiba badan penat sangat-sangat..almaklumlah ada latihan sukaneka dan perbarisan..di tambah buat dekat padang...di simbah dengan cuaca membahang dari matahari..balik pulak terus basuh kain yang dah 3 hari tak di basuh..terpaksa mengangkut air dari dapur ke bilik air (tingkat atas)..air dah 2-3 minggu susah nak naik ke kolah bilik air..tu yang terpaksa berangkutan air..memang meletihkan..dan menguji jugak kesabaran...

Sambil menunggu air dalam baldi penuh untuk bilasan kain yang seterusnya..aku online dan terjah blog...mata melilau tengok entri baru blogger-blogger..lebih-lebih lagi blog kawan-kawan maya yang rajin memasak..hehe..memang buat air liuq ni melelah tengok masakan-masakan yang sedap dalam blog mereka....dah nama nya kuat makan..apa-apa benda yang nampak sedap memang teringin nak makan...

Dalam suasana panas membahang ni (walaupun semalam tidur dalam kesejukan) tetiba tekak ni rasa nak menikmati smoothie pulak..hadui..bestnyer kalau dapat...dulu teringin makan cendol pulut...dah dapat dah last week...kali ni nak minum smoothie pulak..dan macam biasa..aku akan download gambar-gambar smoothie untuk aku masuk dalam entri kali ni...saja nak lepas kempunan....layan ekk.....lazatnya kalau dapat!!!!









CIKMA : Ada tak yang tahu macam mana nak buat smoothie macam kat gambar-gambar atas ni???kalau ade nak kongsi resepi......hehe

5 ulasan:

  1. apa kata ko google resepi..pastu bgtau akak sekali yer??

    BalasPadam
  2. akma sekali banyak pic ko letak..memang dah teringin benor ni..gi lah sr beb

    BalasPadam
  3. kaK MIn : hehe...nnti2 sya search...pastu try buat..kalo sedap sye kongsi resepi...

    alfa : mmg nak bg ko tgk pun...biar meleleh air liuq hang..ekeke..best woo kalo dpt time panas cenggini...

    BalasPadam
  4. Salam Matahatijiwa, sedapny smooties tu, kalau dapat minum tgh panas ni alangkah bestnya...

    BalasPadam
  5. salam...mmg sedap..tp blum ada kesempatan nak buat..nnti buat bleh pulak upload gambo tu kt blog..hehe

    BalasPadam

Catatan Popular

MY LISTED

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails