IKUT BLOG NI

Pelawat blog

Pray for them...Pray for GAZA

Pray for them...Pray for GAZA

Selasa, 13 April 2010

My First

My First....Handphone

Aku pakai handphone masa aku tahun ke-2 kat UiTM..masa tu tengah glamer NOKIA 3310...haha...orang kata sapa yang pakai handphone NOKIA 3310 time tu memang canggih manggih ler...kira dalam golongan orang kaya raya lah..huhu...tak silap aku beli handphone tu dalam RM 400 siap nombor sekali...masa tu aku pakai nombor TIME CEL....017-+++++++++......dan sampai sekarang aku pakai lagi nombor tu...tak pernah terpikir pun nak tukar......dah dekat 10 tahun aku pakai nombor yang ada sekarang ni.......lagipun nombor ni dah masuk dalam MAXIS...so, maleh nak tukar ler sebab semua ahli keluarga aku pakai nombor MAXIS.....handphone NOKIA 3310 aku ni masih ada lagi...body nye ajelah..yang lain dah x do....tapi aku akan ingat lah jasa NOKIA 3310 ni kat aku sebab dengan tipon nilah aku telefon mak ayah aku kat kampung...sms member-member...tipon lecturer dan sebagainya...yelah yang first kan..mesti lah akan sentiasa di ingati...........


My First.....Sunglasses

Aku beli sunglasses aku dari jenama Marie Claire....dah 5 tahun aku pakai cermin mata ni...tahan sampai sekarang...berbaloi lah aku beli dengan harga dia...selalu aku pakai time tengah panas...dan yang penting tiap kali aku drive...mesti pakai cermin mata ni sebab mata aku tak tahan silau...(bukan tunjuk lagak ekk!!!)..aku suka cermin mata ni sebab aku beli dengan bonus pertama aku masa aku bekerja dulu....kira adalah kenangan aku masa aku kerja kat Kilang dulu........hehe......


My First....Notebook

Kali pertama aku beli notebook aka laptop masa aku tahun ke-4 kat UiTM...masa tu aku nak buat tesis dan final year projek...jadi nak tak nak aku kena ada satu notebook untuk memudahkan aku buat kerja...aku beli jenis COMPAC PRESERIO...tak ingat series yang mana..tapi notebook aku tu tahan aku pakai dalam 4 tahun lebih sebelum hard disk dia terbakar......aku guna duit Tabung Haji aku dan di tokok tambah dengan duit mak dan abah..hehe..(rasanya lebih duit mak abah dari aku nya duit!!)...rasa puas guna notebook COMPAC PRESERIO berbanding yang aku guna sekarang ACER ASPIRE..sebab dah rasa dua jenis notebook ni..taulah yang mana satu lebih berkualiti tinggi.........


My First...Gold Ring

Barang kemas pertama aku beli adalah sebentuk cincin emas 916...aku beli masa tu tengah bulan pose kira-kira 4 tahun sudah..masa tu tengah ada diskaun beli emas 916...tulah tanda aku beli dengan duit gaji masa kerja kat Kilang..tak ingat harga dia...tapi dalam anggaran RM200++..sampai sekarang aku pakai...bila tengok cincin ni teringat masa time kerja dulu..betapa susahnya nak dapat duit beli cincin tu...kiranya masa tu baru sedar yang susah payah mak dan abah cari rezeki nak besarkan aku dan adik-beradik........




My First...Camera

First camera ber pixels aku beli ialah NIKON COOLPIX L3..lebih kurang 4 tahun sudah aku beli..masa tu aku kongsi duit dengan adik...pastu abang pulak nak share...tapi sekarang yang terlebih pakai nya aku lah..sebab kamera tu memang ada kat tangan aku...masa rosak pun aku yang bela kan..so..kiranya dah jadi milik mutlak akulah...hehe...banyak kenangan kamera ni pada aku..sebab banyak gambo yang aku snap dan aku simpan dalam simcard kamera ni...dari aku belajar kat IPRM..hingga aku mengajar kat SKPI ni..walaupun dah tak secanggih kamera-kamera yang ada dekat pasaran sekarang...aku tetap setia pakai kamera ni...sebabnya...belum rosak lagi dan masih boleh berfungsi dengan baik..(walaupun kenkadang gambo blur...)


My First....Car

NEW PROTON SAGA 1.3..nilah dia jantung hati aku sekarang..hehe...first keta yang aku ada...yang bawak aku ke mana-mana yang aku suka..dah 2 tahun usia kereta aku ni...adalah sekali dia buat problem...bengang gak..tapi biasaklah...mana ada kereta yang tak buat hal kan...tapi sebab sayang punya pasal aku tak kisah nak keluarkan belanja nak baiki kereta aku ni...pastu aku ni pun gatal tangan menokok tambah aksesori kereta untuk kereta SAGA aku ni..nampak arr sikit macho dan ganasz nyer....hehe...Insyaallah aku akan pakai kereta aku ni sampai lah aku abis bayar....pastu..nak pakai kereta apa...nanti aku pikir-pikir kan...hehe..dah ada dalam list otak aku ni..tapi..tengok budget lah....bak kat pepatah..UKUR BAJU DI BADAN SENDIRI....betui tak????



Ini antara my first yang aku ada....my first yang lain...emmm..takde lagi lah...nanti-nanti aku pikir kalau ada...first luv???hehe...kompem tak de..hehe....ye ke Cikma???

CIKMA : Aku sekarang simpan budget nak pegi buat Haji dan beli rumah...Insyaallah..kalau ada rezeki lebih.......

2 ulasan:

  1. yg pertama mmg dekat di hati. sama cam akak. sayang sgt barang2 tu.

    BalasPadam
  2. tulah..selalu yg pertama mmg akan sentiasa di ingat...bnyk sentimental value.......

    BalasPadam

Catatan Popular

MY LISTED

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails