IKUT BLOG NI

Pelawat blog

Pray for them...Pray for GAZA

Pray for them...Pray for GAZA

Rabu, 20 Jun 2012

Year 2012 - sports year...

Betul tak???kalau sapa yang memang minat sukan (macam Cikma ler..walaupun.....hehe)..tentu tahu tahun 2012 ni penuh dengan temasya sukan yang besar-besar..tak caya..meh2 kita listkan...:)

1) Kejohanan Piala Thomas dan Piala Uber - dah lepas kan bulan 5 hari tu..semua dah tahu tahun ni pasukan China yang menang..dah dapat agak dorang yang bolot dua piala ni...

2) EURO 2012 - Ahah!!..kejohanan kedua bola sepak terbesar di dunia selepas World Cup..jeng..jeng..jeng..tengah berlangsung sekarang ni di Poland dan Ukraine (tuan rumah bersama)..sedang memasuki fasa suku akhir..aku...masih belum berkesempatan nak tengok secara live di televisyen..motif??dah tak larat nak bangun awal pagi u'lls..almaklum dah 'matang'..gitu...:)


3) Sukan Olimpik (London) - Selepas selesai kejohanan Euro 2012...hambik ko...dalam bulan puasa ni semua atlet yang bertanding...kejohanan sukan terbesar di dunia...harapan Malaysia..ntahlah...aku malas komen...kita tengok jelah..acara mana yang akan memenangi pingat emas pertama untuk Malaysia...ataupun kita kena tunggu empat tahun lagi di Rio de Janeiro, Brazil...

4) Sukan Sukma - ni kat Malaysia ekk..Sukan Malaysia yang akan berlangsung di Pahang dalam bulan Julai jugak..huhu..penat nok nak tengok..tapi rasanya tidak bertembung dengan Sukan Olimpik nanti...kejohanan Sukma yang ke-15 ni antara satu platform kepada Malaysia untuk mencungkil bakat baru..

Nilah antara kejohanan sukan yang agak penting terutama kepada para atlet Malaysia yang bertanding...(Euro 2012 BUKAN lah ekk..tapi masukkan jugak sebab semua orang suka tengok bola sepak..)...tu aku cakap tahun 2012 ni tahun tuk bersukan gitu..hehe..kat sekolah pun sekarang tengak sibuk latihan sukan..tu belum lagi 1M 1S punya program..peh!!!hebat...banyak program sukan kat Malaysia ni..tapi peratusan orang yang OBESITI semakin meningkat..camner tu???hehe...sendiri pikir ekk (aku pun tergolongg gak ni..tapi dah lama pikir dah!!!haha..akan ku cuba mengecilkan badan ku ini....)


CIKMA : EURO 2012..tak berapa sangat sebenar nya nak tengok..boleh jer kalo nak bangun awal pagi ..tapi team favourite tak ada dalam list (Team Brazil main COPA AMERICA jer..benua lain kott)..hehe..tapi nak jugak tulis..pilihan team yang berpotensi bergelar JUARA EURO 2012..pilihan Cikma..ermmm..PERANCIS...ok tak??pilihan para blogger???.................................:)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Catatan Popular

MY LISTED

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails