IKUT BLOG NI

Pelawat blog

Pray for them...Pray for GAZA

Pray for them...Pray for GAZA

Isnin, 11 Jun 2012

Sagu dessert



Tak tahu nak letak apa nama pemanis mulut ni..sagu dessert...ok kan...:)..suka dessert ni bila aku makan masa kengkawan di school buat makan-makan...sorang cikgu ni bawak manisan ni..try..not bad..tanya resipi..rasa sangat senang nak buat..sebab guna sagu kemudian masak (tak perlu masuk gula)..kemudian sejukkan...untuk air gula..gunakan gula melaka dan tambah gula pasir..masak atas api sampai cair gula melaka tu..pastu..guna jer susu cair..ada sesetengah orang guna santan kan makan sagu ni..apa-apa pun MAK, ABAH dan MY BRO layan makan benda ni..hehe..except my sis yang memang cerewet bab makan..haih....


CIKMA : Ni jelah yang sempat try masak time cuti sekolah selain spaghetti goreng sempoi...hehe..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Catatan Popular

MY LISTED

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails