IKUT BLOG NI

Pelawat blog

Pray for them...Pray for GAZA

Pray for them...Pray for GAZA

Sabtu, 19 Mei 2012

Sik, Kedah...

Punyalah lama nak masuk dalam blog..baru kali ni dapat...maaf bebanyaklah ekk..nak masuk dalam entri..tapi setiap kali tulah entri lain masuk...hehe...

Tak silap Cikma, 2 minggu sudah Cikma ke sana..motif??pergi kenduri kahwin adik KAK LONG di sana..kebetulan  hari Sabtu takde apa-apa, jadinya Cikma dapat ikut mak, adik dan adik ipar ke sana..memang penat...bayangkan Cikma sampai Diamond Bay malam Sabtu..esok pagi bergerak ke Sik..sampai rumah tengah malam...pastu Ahad petang balik semula ke KL..hambik!!!tak lembik Cikma di buatnya...nasib baik Isnin tu sekolah buat mid-year exam..tak lah terkejar sangat nak mengajar...

Walaupun tak drive ke sana..penat dan letih tu terasa lah jugak..singgah sebentar ke Sungai Petani..jenjalan dan beli tudung (sempat nokk!!!)...hehe...

Memang best kenduri belah utara ni ekk...terutama masakan kenduri nya yang lain daripada yang lain..mungkin sebab lapar kot..sampai 3 pinggan nasi Cikma bedal..hambik ko!!..kekeke...sedap woo..walaupun daging tu di rebus dan cicah ngan kuah asam...memang terbaik!!!...so, layan kan sikit gambar yang sempat Cikma snap..:)









Daging rebus ni memang syokk!!!




Sempat makan petang@malam dekat Restoran RFC (Radix Fried Chicken) di Sungai Petani..boleh tahan jugak ayam goreng nya..sebijik macam rasa KFC...


CIKMA : Satu kereta je pergi..ABAH tak berapa sihat, jadinya my bro temankan di rumah..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Catatan Popular

MY LISTED

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails