IKUT BLOG NI

Pelawat blog

Pray for them...Pray for GAZA

Pray for them...Pray for GAZA

Rabu, 6 Ogos 2014

Boikottt!!! - Isu yang berpanjangan

Isu yang panas....meh kita try tulis sini...

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Isu peperangan masih menjadi topik utama...selagi di Gaza tidak selamat..selagi itu isu kemanusian sejagat di perkatakan...Orang di sana sini sibuk menceritakan isu boikot...ada juga yang mempertikaikan isu ini..

Dan seperti pendapat lain...isu ni adalah hak individu masing-masing...tidak memaksa dan bukan kerana terpaksa...tanya diri sendiri sebab kita ada otak untuk berfikir....berakal dan berhati perasaan...orang akan cakap...kau pun pakai produk itu produk ini...makan makanan dorang dan sebagainya...well it's depends...terpulang pada nawaitu kita...okeh!!!

Dan satu lagi...jangan masa time ni jer kita nak boikot...bila mereka sibuk berperang di sana...isu ini di gahkan sana sini...lepas dah habis perang...dalam 5,6 bulan kita beli balik barangan dorang..okay..ini lagi satu peel yang bagi Cikma macam melepaskan batuk di tangga...cuba kita try untuk maintain our nawaitu tu...cuba dan terus cuba...InshaAllah korang semua mesti boleh!!!

Kalau ikut memang Cikma akui ada barangan dari Israel Laktunallah dalam simpanan dan kegunaan...tapi berbalik pada isu...jika kita telah beli barangan tersebut...pakailah...jangan di buang...dah habis barang-barang tersebut...kita beli produk yang bukan dari produk mereka...kan lebih mudah...sebagai contoh...takkan kita nak campak dan buang printer dan laptop yang ada cop intel dan hewlett packard walaupun benda tu masih elok...giler kott!!..kalau banyak duit tu Cikma tak kisah lerr....:)

Cubalah kawan2..mana yang mampu kita buat...kita lakukan...lagi satu jangan lah kutuk2 dorang yang tak mahu mem'boikot' ni...tu yang aku cakap dari awal tadi...semuanya datang dari hati...tanya iman kita....Allahuakhbar!!!



CIKMA : Sepanjang hidup tidak pernah ke Starbucks...:)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Catatan Popular

MY LISTED

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails