IKUT BLOG NI

Pelawat blog

Pray for them...Pray for GAZA

Pray for them...Pray for GAZA

Khamis, 6 September 2012

Spaghetti Cheddar Cheese


Bermula hari ni..hampir setiap entri yang akan di release kan adalah berkisar mengenai makanan!!..haha..nampak tak kat situ..nampak tak..kompem secara automatik berat badan Cikma naik berkoyan-koyan lepas raya hari tu..segala apa yang di buat hampir 6 bulan lenyap begitu sahaja..huhu..sedih..:(

Nak turun balik..ya ampun punyalah susah..nak control adalah dengan cara berpuasa je sekarang..hehe..baik sangatlah motif ko berpuasa tu ekk Cikma!!!..tak pe..tengah darurat...:(

Spaghetti ni aku masak time bulan puasa hari tu..hambik..punyalah lama nak masuk dalam blog..resepi yang sangat simple..so..enjoyz...

Bahan-bahan :
Spaghetti (rebus) - 1 paket
Daging cincang
Tomato (potong dadu) - 2 biji
2 ulas bawang besar
4 ulas bawang putih
4 tangkai cili masak - semua bahan ni di bland..
Satu tin cendawan butang
Lobak merah (potong dadu) - 1 batang
Sos tomato dan sos cili (ikut rasa)
Lada sulah
Cheddar cheese (yang ni terpulang nak letak banyak mana)
Sos prego (Cikma pakai yang original) - lebih kurang 1 tin
Garam secukup rasa

Cara-cara :
1) Tumis bahan yang telah di kisar tadi
2) Masukkan daging cincang (nak lebih daging boleh tambah hotdog)
3) Biarkan daging masak dahulu, baru masukkan bahan2 sos dan lada sulah serta lobak merah.
4) Masukkan cendawan + tomato
5) Kalau kering masukkan sedikit air.
6) Masukkan cheddar cheese.
6) Lastly, masukkan garam secukup rasa...


CIKMA : Camne nak kurus ni..kalau dah dari kecik nafsu makan tak bleh blah!!!..haha...terasa malas nak pikir dah...huhu...


4 ulasan:

  1. Assalam cikma,
    lama betul akak tak kemari ya..wah seronklah kalau mula dari hari ni entries on makanan ya..pasti semuanya menyelerakan ni..spaghetti kat atas ni pun dah buat akak terliur aje malam2 ni tau..hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wsalam k.ayu..thnaks sbb singgah..hehe..dah lama x aktif masak kak..banyak kerja kat school..kalo de masa je bleh nak masak..tu pun time cuti duk kampung..sbb rmai yg leh makan..hehe..

      Padam
  2. Balasan
    1. Aza..ko jgn mntk plak ekk..kang ssh plak aku..mengidam mak buyung ni ssh sikit..kena buat lak..haha

      Padam

Catatan Popular

MY LISTED

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails