IKUT BLOG NI

Pelawat blog

Pray for them...Pray for GAZA

Pray for them...Pray for GAZA

Jumaat, 21 September 2012

Lang Island...again...part 1

Orang kata..jauh perjalanan luas permandangan..banyak juga pengalaman..betui tak??tak kisah ler kalau kita dah pergi tempat tu berturut-turut atau sekadar pergi galeri (macam budak-budak sekolah nye rombongan)..ataupun tidak dapat pergi naik kereta kabel Gunung Macincang..yang penting..Cikma enjoy, dapat release tension dan mode happy memanjang sepanjang holiday...:)dan PLUS..aku tak mintak pun duit orang lain nak pergi jenjalan..ko ade???hehe

Salam dan sejahtera..baru nak bagi salam Cikma..hehe..Alhamdulillah kembali bersiaran..sorry kerana sejak balik dari Pulau Langkawi..aku macam dah takde time nak tengok blog sendiri..it's ok kan..lagipun nak update entri baru kena ada mood dan cerita baru..betui tak??

Bercuti sempena Hari Malaysia minggu lalu..Pulau Langkawi..emm..2 kali pergi..berturut-turut..wah!!kompem boleh hafal jalan kat Pulau Langkawi tu..hehe..well..mana tahu tahun depan pergi lagi..haha (banyak ko nyer duit ekk Cikma!!!)..

Kali pertama menyertai rombongan ke sana dengan rakan-rakan sejawat..Cikma pergi atas dasar sokong kawan yang penat dan letih handle rombongan ni..well..kawan nye pasal..tak kisah..sebab aku jenis suka tolong kawan secara ikhlas..tanpa mintak ganjaran atau bayaran..(statement!!!)..dah2..mula nak merepek..just nak share sikit gambar yang sempat di snap..layan part 1 nyer...






Yang seronok..bila dah lama tak naik bas tuk perjalanan jauh..lagi-lagi tetengah malam..syok!!..sampai Lang Island hari pertama..sangat letih..coz perjalanan yang jauh..rehat dalam motel tak sampai sejam..dah keluar pergi island hopping..kali pertama naik bot laju seh!!..tengah laut..yang syok kengkawan semua pakat terjerit-jerit sebab mamat yang bawak bot kiteorang tu leh buat corner lipat tengah laut..wohoo...Cikma sangat teruja!!!..melambung-lambung jugaklah dalam bot tu..yang penting..aku sangat cool giler!! (puji diri sendiri..hehe)..kali pertama jugak jejak ke 3 pulau yang terkenal di sekitar Pulau Langkawi..teruja di Pulau Dayang Bunting..dapat jugak pegang air tasik Dayang Bunting tu..peh!!sangat cantik dan nyaman je rasanya..tenang jiwa raga..:)sempat jugak basuh muka..dengan air tasik tu..motif??..takde motif..orang kata nak naik seri plus nak hilangkan parut jerawat..hehe

CIKMA : Sambung part 2...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Catatan Popular

MY LISTED

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails