IKUT BLOG NI

Pelawat blog

Pray for them...Pray for GAZA

Pray for them...Pray for GAZA

Jumaat, 7 September 2012

Egg Toast Sandwich


Salam sejahtera..resepi dan makanan seterusnya..haha..ni pun sama..time puasa dulu..tapi makan time sahur..minggu-minggu terakhir puasa dah tak lalu nak makan berat macam nasi ke apa..so sahur nya adalah roti bakar je..best gak..tapi datang idea nak buat sandwich telur..telur rebus yang di beri rakan sejawat..tak silap masa tu sekolah buat majlis khatam Al-Quran..dorang kena buat bunga telur..lebih telur rebus bagi pada Cikma..pikir apa nak buat dengan telur2 rebus tu..jadilah sandwich telur ni haaa....

Bahan-bahan :
Roti (di bakar) - suka ambil roti yang wholemeal nyer...
Salad
Tomato
Telur rebus (di lenyekkkan)
Lada sulah
Planta
Sos cili atau mayonese

Cikma just letak lada suluh jer untuk telur rebus tu..tengok dalam peti ais takde mayonese..kalau ada lagi sedap..sedap makan camtu jer atau letak sos cili...

CIKMA : Makanan untuk orang berdiet jugak ni..:)

2 ulasan:

  1. Assalam akma,
    waduh semalam akak datng tak boleh comment ler..sian akak balik dgn tangan kosong..hehe
    hari ni datng lagi ada sandwich pula..jadilah kan tengah lapar ni ,..favourite akak egg sandwich macam ni..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kak Ayu :Wsalam kak..hehe..lambat reply..masa x mengizinkan..simple nye sandwish kak..ada bahan kat peti ais jer..amik dan letak..janji bleh makan..gitu...:)

      Padam

Catatan Popular

MY LISTED

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails