IKUT BLOG NI

Pelawat blog

Pray for them...Pray for GAZA

Pray for them...Pray for GAZA

Khamis, 13 September 2012

Jalan-jalan hujung minggu lalu...


Berhujung minggu di tempat orang..hehe..melawat my bro di Semenyih..praktikum di sana sambil melihat kereta nya yang accident..huh..nasib baik takde apa-apa..ntah apa yang di pikirkan..boleh mengelamun benda lain time drive..memang kompem le cium kereta orang!!!..dan nasib orang tu tak mintak ganti rugi..kot ye berdouble pulak nak kena bayar..

Apa-apa pun dia ok..tulah..nak bawak kereta sangat..so, pandai-pandai jaga diri..Cikma malas nak cakap..biar dia pikir sendiri..jadikan pengalaman dan pengajaran...

Dah alang-alang kepalang ke sana..Cikma, my bro, Along , Kak Long n Amalin ke Seremban..rupanya dalam 200 meter jer kot sempadan antara negeri Selangor ngan Mantin,N9..baru aku tau..so, melayan berjalan ke Seremban yang dah lama tak aku jengah..tiap kali pergi sana memang wajib akan teringat semua nostalgia cerita dan kenangan di IPRM (Ins. Perguruan Raja Melewar)..emm..entahlah..susah nak lupakan..sebab..sampai sekarang cinta dan kasih ku tertinggal di sana...:)..shhhh....hehe

Makan di tempat selalu lepak time maktab dulu..Man Tomyam berdekatan Ampangan..nak makan Cendol Leman Dawi..tak dapat pulak..sebab tutup..ala...Cendol glamer yang pemilik nya bagi free kalau kita tambah cendol..dan beliau aka Pakcik Leman ni akan bagi info dan maklumat berkaitan geografi dan tempat2 menarik kat Malaysia (ala-ala esklopedia bergerak)

Dah takde.singgah le pulak Nilai 3..bukan membeli pun..saje cuci mata..dok meroyan nak cari beads yang cantik..takde pulak..last2 masing-masing tangan kosong je bawak balik!!..hehe

Anyway..kenangan di Negeri Sembilan takkan di lupakan..masih lagi boleh mengingati jalan-jalan sekitar Seremban..Insyaallah kalau Cikma drive sendiri tak sesat nyer..hehe..

CIKMA : Balik dari Nilai 3..hujan sepanjang jalan ke Semenyih..sangat takut sebab hujan sangat lebat berserta angin kuat dan hujan tu pula bawak batu dan pasir..sampai Along terpaksa berhenti kat tepi jalan..masing-masing dah rasa risau..nasib kereta takde apa-apa...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Catatan Popular

MY LISTED

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails