IKUT BLOG NI

Pelawat blog

Pray for them...Pray for GAZA

Pray for them...Pray for GAZA

Isnin, 15 Ogos 2011

Samsung or Sony...

Salam dan sejahtera..cepatnya masa berlalu..dah terasa rindu pada bulan Ramadan ni..adakah tahun depan Cikma dapat menyambut bulan penuh rahmat ni???Insyaallah..sentiasa meminta pada ALLAH SWT agar di panjangkan umur ini untuk menambah kan lagi amal ibadat....

Semalam berhujung minggu bersama ALONG, KAK LONG, ALIN dan MY BRO...SYAM...melepak2 di Klang sahaja...niat di hati nak survey new handphone kan...kengkonon nak beli baru..memang tahun ni hasrat nak tukar handphone tu dah tertanam sejak awal tahun...Cikma ni kalau pakai barang mesti kurang-kurang 5 tahun baru lah tukar..(ooo ada tahun lupus derr)...huhu...

Survey punya survey..yang dapat dulu handphone baru adalah my bro..si Syam tu..aduhai..dia baru je cakap nak survey..tup-tup dia yang dapat dulu..aku dari awal tahun survey sampai sekarang ni tak dapat2 lagi handphone nyer...adeh!!!!...sukalah mamat tu!!!dapat apa yang dia berkenan...seperti biasa sebagai kakak yang baik hati menghulur lah barang sedikit duit untuk di tokok tambah beli handphone barunya..dah pesan jangan lepas ni gatai-gatai nak tukar atau terhilang kan atau di jatuhkan sesuka hati...memang aku bagi lempang sedas!!!!hehe...

Cikma sebenarnya tak tahu nak pilih mana satu handphone pilihan hati...sakit kepala otak ni pikir...dulu takdelah sangat..janji dapat call in dan call out, sms dan adalah kamera..tapi sekarang..terlebih demand!!!nak ada function ni lah..function tulah..sampai dah tak reti nak pilih mana satu.....

Pilihan Cikma sekarang adalah daripada jenama Samsung dan Sony Ericsson...Samsung tu Cikma suka dengan Galaxy Tab 7.0, ala-ala macam IPAD...tapi kecil sikit dan boleh buat calling...Sony tu pulak suka jenis X-PERIA...emm...budget dalam RM 1000...(gigih simpan duit buat tuisyen u'lls!!!)....kalau boleh biarlah dapat pakai tu lama dan kita puas hati....sebelum ni pun aku puas hati pakai Nokia 3310 dan 6070...so, kali ni nak daripada jenama yang lain pulak....






So, para blogger..any suggestion???korang mesti pernah pakai kedua-dua jenama ni kan...ok tak???compare yang mana satu lebih baik...nanti bagitau Cikma ekk.....:)


CIKMA : Gerak hati lebih kepada Samsung....:)

2 ulasan:

  1. akak tengah servay galaxy tab 7.0...memang berkenan gile. pernah baca dalam blog mana ntah.. sekarang ni galaxy tab yg terbaik....harga dia dalam rm 1500. kalau yg tak leh buat call dalam rm1300...

    BalasPadam
  2. kak min : ye ke kak..syok tu...sya ni suka jer..karang beli jenis lain..huhu..terpikir bnyk kali cmne nak call...tu jer...besar banget...:)

    BalasPadam

Catatan Popular

MY LISTED

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails