IKUT BLOG NI

Pelawat blog

Pray for them...Pray for GAZA

Pray for them...Pray for GAZA

Khamis, 25 Ogos 2011

Kepulangan Yang Dinanti

Alhamdulillah....25 hari kita sudah berpuasa...sangat cepat masa berlalu...syukur padaMU YA ALLAH kerana aku masih dapat menikmati bulan Ramadan yang penuh dengan keberkatan ini.....

Terima kasih kepada pihak pentadbir baru...yang telah membuat keputusan menetapkan hari esok yakni bersamaan hari Jumaat..26 Ramadan 1432 H...(udah macam pengumuman Raya pulak!!!huhu)...sesi persekolahan telah di anjak semua nya ke sesi pagi....jadinya kepada guru-guru sesi petang...kebarangkalian untuk pulang ke kampung halaman lebih cepat sangatlah tinggi...ataupun untuk mengambil kesempatan shopping di last-last minute (gaji dah masuk kan!!!!).....

Cikma seperti biasa...Insyaalllah akan pulang ke Diamond Bay petang esok...MAK minggu lepas telah pun bertanya bila Cikma nak balik...katanya nak minta tolong buat biskut raya sesama...(1 jenis jer)....jadi kalau cepat balik ni haruslah boleh menolong MAK....").......

Cikma mengharapkan juga lebaran kali ni akan lebih gembira dari tahun sebelumnya...cuma...Cikma baru menerima berita yang membuatkan hati ini rasa sangat sedih dan pilu.....:(...AMALIN telah pun di masukkan ke hospital semalam kerana mengalami batuk yang sangat kuat dan tidak berhenti-henti....ALONG beritahu ALIN terpaksa di tahan di PPUM....doktor dah masukkan gas tapi batuk nya masih tak berhenti....kesian ALONG dan KAK LONG...dorang dah planning nak balik ke kampung hujung minggu ni (kebetulan ALONG dapat cuti raya seminggu)...tak tahulah sama ada mereka boleh balik atau tidak..memandangkan keadaaan AMALIN yang tidak sihat.....

Mak Ngah berharap AMALIN akan cepat sembuh dan boleh pulang berhari raya di kampung..Mak Ngah akan menunggu ALIN di kampung....semoga ALIN kuat dan tabah.....:)


Dua orang budak kecil yang paling Cikma sayang...ALIN dan NANI (Nani pun tak berapa sihat..batuk dan selesema...harap-harap Nani pun sihat jugak nanti....)





CIKMA : ABAH jugak tak berapa sihat...YA ALLAH...ENGKAU sembuhkanlah mereka yang ku sayang ini...semoga hari lebaran ni akan dapat menggembirakan kami sekeluarga....:)....ALIN....MAK NGAH tunggu ALIN  di kampung ekkk.........................:)......

2 ulasan:

Catatan Popular

MY LISTED

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails