IKUT BLOG NI

Pelawat blog

Pray for them...Pray for GAZA

Pray for them...Pray for GAZA

Ahad, 7 Ogos 2011

BUTTERCUP


Salam dan sejahtera..tetiba di pagi buta ini (jam menunjukkan puklu 1.00 am waktu tempatan) nak cerita pasal buttercup...taulah kan tengah bulan Ramadan..bila bab bulan puasa ni of coz ler kita akan prepare nak buat biskut raya kan???...nak sambut  1 Syawal (wei2 Cikma..baru seminggu pose dah sibuk kan ko nak sambut raya!!!ngee...ntah2 pose pun tak penuh!!!keke).....

Cerita pasal buttercup ni..since aku kecik lagi dah kenal benda alah ni..MAK selalu guna brand buttercup untuk buat biskut raya atau kek...brand lain kompem aku tak familiar...dan kompem jugaklah buttercup ni memegang status HALAL daripada pihak JAKIM...itu yang wajib nyer kan!!!..biarlah orang nak kata tak sedap ke pakai buttercup ni..bagi aku ok jer....rasanya pakai buttercup ni semua kek dan biskut aku buat Alhamdulillah mencapai tahap yang memuaskan hati....

Harga pun tak mahal mana...below RM 5.00 kalau yang 250 gram tu...selalu kalau time nak raya benda ni lah yang aku cari kat supermarket...nak prepare buat kek atau biskut..bukan 1,2 buku..kengkadang dekat 10 buku buttercup aku beli..buat stok!!!hehe....tahan lama jugak buttercup ni....:)

Anyway...buttercup ini akan menjadi benda wajib yang aku guna pakai untuk buat biskut dan kek raya sampai lah ke anak cucu...selagi memegang status HALAL yang di iktiraf...para blogger..u'lls pakai brand apa buat kek dan biskut..boleh share sesama Cikma..........:)

Chop!!!!Cikma nak share gambar butter Golden Churn YANG TELAH DI SAHKAN HARAM OLEH JAKIM kerana mengandungi DNA BABI  di dalam nya...nauzubillah...nasib tak pernah beli......harga pun mahal kan.....ish2.....


CIKMA : Nak tanya jugak pada para blogger chesse philadelphia tu halal tak???

4 ulasan:

  1. akan pun guna butter tu sedap jugakan?
    selamat berpuasa cikma...

    BalasPadam
  2. kak eja : ye ke kak..mmg sedap jer...Selamat Berpuasa juga pada akak n keluarga...:)

    BalasPadam
  3. Terima kasih atas info yang diberikan. Namun, sudilah kiranya untuk menerima teguran saya pada bahasa rojak yang digunakan.

    Beradab sopan si dara jelita,
    bicara tersusun sampaikan pesanan;
    Indah bahasa kerana bangsanya
    peliharalah bahasa zaman berzaman.

    BalasPadam
  4. Thank you for sharing nice information this blog. i am very impressed your blog.


    Homeopathy Clinic in Chandigarh

    BalasPadam

Catatan Popular

MY LISTED

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails