IKUT BLOG NI

Pelawat blog

Pray for them...Pray for GAZA

Pray for them...Pray for GAZA

Jumaat, 5 Ogos 2011

kerana S.A.P.S...

Salam dah sejahtera..jam menunjukkan hampir pukul 2 pagi..Cikma masih belum lelapkan mata..janji dalam diri hanya nak bukak lappy sekejap jer..tetapi sebaliknya...huhu...macam biasa terlebih sudah!!!..jangan pulak tak bangkit sahur ko Cikma!!!

Terbaca komen rakan-rakan sejawat...sepanjang minggu ni sibuk bercerita tentang key-in markah untuk SAPS..iaitu Sistem Analisis Peperiksaan Sekolah..yang telah di selaraskan kepada semua sekolah di Malaysia...amik ko...satu Malaysia...BERIBU-RIBU GURU akan mengadap komputer masing-masing untuk masukkan data murid, mata pelajaran serta markah murid-murid..emm....kelas nyah!!!!

Chop!!!bukan nak mengata..tetapi mengambil iktibar...sekarang semua nya pakai sistem online...kesian jugak pada guru-guru ni...nak memartabatkan taraf pendidikan Malaysia...pengorbanan dan kesabaran perlulah ada dalam setiap jati diri cikgu-cikgu ni..bukan average yang biasa...paling tinggi punya tahap pengorbanan dan kesabaran yang perlu ada...GABAN pun tak boleh cecah tahap macam tu!!!ngeeee...

Nak masuk markah...bukan semua yang boleh online serentak...kenkadang jammed...kengkadang tak boleh bukak langsung..bayang laman sesawang pun tak nampak..emm..server sangatlah slow..dah masuk markah TOV..hilang lenyap begitu ajer...kena key-in 3,4 kali baru boleh save (pengalaman Cikma)...belum lagi nama murid yang tiada dan sengaja ada....

Ada rakan sejawat kena bangun awal pagi untuk key-in markah....siap gunakan tips time bila yang sesuai online...huhu...kesian...memang kerana SAPS ni semua masa jadi tunggang terbalik...tu belum kerja-kerja lain...tanda buku, tanda kertas periksa...emm....sabar jelah...

But!!!..Alhamdulillah...Cikma sudah settle semuanya semalam (yakni Rabu)....nama murid telah di complete semuanya (bagi kelas akulah!!!)...sudah masuk semua markah pada kelas lain (kecuali terpaksa masuk balik markah pada murid-murid yang belum di daftar namanya di kelas masing-masing)...begitu juga markah TOV...(+++ 5 markah jer....)...jadinya kepada guru-guru beredar di kelas 3 AMANAH tidak perlulah risau kerana nama murid-murid tersebut telah sempurna di daftarkan oleh Cikma sendiri...ngee...

Dan...kepada guru-guru kelas lain...di harapkan mereka cepat-cepat lah mengambil tindakan drastik untuk mendaftar nama murid-murid anda....kerana Cikma sangatlah memerlukan nama-nama mereka yang masih tidak wujud dalam kelas masing-masing...ok!!!!.....thanks.....




CIKMA : Sudah ada grup GURU2 SKPI di muka buku...thanks kak min sebab add kan nama saya...:)..harap-harap dengan adanya penubuhan grup tersebut...maka lebih baik dan baguslah produktiviti guru-guru SKPI...Chaiyok2.....:)

4 ulasan:

  1. chaiyok... susah nak cakap bila sistem yg bagus tapi tak dapat kita manfaatkan sebaiknya. letih ooo... bila sistem slow bangat...

    BalasPadam
  2. yup masa tunggang telanggang tu betul...tapi kami mcm biasa...sambil2 saps, sambil2 muka buku dan blog...baru tak stress..hehe

    BalasPadam
  3. kak min : huhu..mmg pun kak.kena pandai pulak ikut time bila yg ok nak online..emmm

    BalasPadam
  4. aza : aku kesian pd cikgu cikgu2 pompuan yg kawin tu...tp nak wat cmne kan...aku x dapt nak tolong...:(

    BalasPadam

Catatan Popular

MY LISTED

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails