IKUT BLOG NI

Pelawat blog

Pray for them...Pray for GAZA

Pray for them...Pray for GAZA

Rabu, 24 Ogos 2011

Dalam kereta...

Dalam kereta...apa yang korang selalu buat....maksud Cikma...masa korang drive...mesti ada beberapa perangai korang kan masa drive...cuba pikir-pikir sekejap...:)

Cikma...kalau tengah drive...mulut ni takkan berhenti daripada membebel...chop...bukan cakap sorang2 ekk ( karang di cop gila lah pulak!!!)...tapi Cikma suka menyanyi dalam kereta....reason utama..tak nak buat diri ini mengantuk semasa drive...bahaya wooo....lebih-lebih lagi kalau Cikma drive di waktu tengah hari ataupun malam..pasang radio tu memang sepanjang masa coz Cikma selalu drive sensorang kalau balik ke kampung...

Satu lagi...emm..ni pun kira tahap membebel jugaklah...Cikma memang akan sumpah seranah (opps!!!tak baik u'lls bulan2 puasa ni..)...kalau tengah drive tetiba ada driver nak tunjuk hero atau lagak...kengkonon kereta dia sorang je yang laju..boleh celah sana sini...aduhai...pantang sungguh Cikma!!!...beberapa kali...bukan...beratus kali Cikma mengalami perkara macam tu...kita yang drive baik punya nilah yang selalu jadi mangsa.....takut kalau terlanggar kereta driver yang sengal itu...rasanyalah accident yang selalu berlaku di Malaysia ni pun salah satu faktor nya adalah kerana driver baik-baik ini menjadi mangsa keadaan...tolonglah!!!kalau nak bawak kereta laju-laju pergi lah litar mana sekali pun...masa tu ko nak bawak paling laju sampai meter tak cukup pun aku tak kisah...janji jangan menyusahkan orang ramai!!!!

Dalam kereta jugak...akan di pastikan sebelum aku drive...baca doa sebelum membuat perjalanan...MAK selalu pesan...Alhamdulillah...sepanjang Cikma drive sensorang ni tiada perkara buruk yang berlaku...:)...

Dalam kereta...disebabkan Cikma ni selalu mengantuk...akan ada stok candy...hehe..Cikma suka makan candy yang berangin..macam HALLS...dan pastikan ada air mineral....haus senang nak minum...and that's why Cikma jarang berhenti sebentar kalau tengah drive...3 jam bawak kereta..sepanjang tu jugak memang tak pernah berhenti....nak cepat sampai...:)

Itu serba sedikit lah perangai Cikma kalau dalam kereta...selalunya Cikma akan pastikan sebelum drive...kereta akan sudah di check dan minyak di isi penuh...jugak pastikan ada satu botol penuh air kalau berlaku apa-apa yang tak diingini..(kalau suhu kereta tetiba naik..)....So, kepada driver yang nak balik kampung sempena nak Hari Raya ni..pastikan kereta anda dalam keadaan baik....Semoga perjalanan ke destinasi masing-masing akan sempurna dan selamat.....:)



CIKMA : Kena pakai spec hitam kalau drive..especially di waktu tengah hari...:)

2 ulasan:

  1. kalau balik kampung drive tak makan kudapan, memang mengantuk..aku suka mister ptato n mamee...hehe baru je buat entry pasal mamee

    BalasPadam
  2. aza : nak mkn benda2 tu kena ada org suapkan aku..huhu..kalo candy ni terus masuk mulut jer...:)

    BalasPadam

Catatan Popular

MY LISTED

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails