IKUT BLOG NI

Pelawat blog

Pray for them...Pray for GAZA

Pray for them...Pray for GAZA

Jumaat, 14 Januari 2011

Sunyi...

Baru lepas poco-poco di sekolah pagi tadi...walaupun keadaan sedikit mendung dan hujan renyai-renyai...permintaan daripada rakan-rakan sejawat daripada tahun 1....emm...aku ok jer...lama jugak tak jumpa dorang...kalau jumpa pun sekejap jer..sebelum masuk kelas kan...penat le pulak...tapi seronok..tengok budak-budak tahun 1 buat poco-poco walaupun tak berapa sangatlah...tapi bila tengok dorang cuba ikut step...nampak lah kesungguhan dorang.....selain poco-poco kami cikgu-cikgu belasah lah jugak buat pergerakan kreatif yang lain...nak bagi cukup masa...bagi budak-budak tu penat sikit...hehe...dorang seronok buat tarian chicken dance...haha...lawak lah pulak bila cikgu-cikgu melayan buat tarian tu...biasalah cikgu kan..semua boleh buat!!!!

Thanks to mamaijat yang belanja makan nasi ayam..hehe....muah2...lain kali belanja lagi ekk...tapi nak kat luar pulak..bleh ker???huhu...

Tapi kan...bila jejak kaki ke sekolah waktu pagi...rasanya macam tak seperti sebelum ni...macam rasa sunyi sangat keadaan sekolah...adakah kerana mendung pagi tadi...jadi suasana sangat calm...rasanya last year..very the havoc gitu...ke sebab takde gossip-gossip panas yang boleh buat orang tak senang duduk...emm...Cikma rasa lain sangat tadi...kalau petang..Cikma macam biasa akan buat kerja sendiri jer...jarang sebenarnya nak sembang-sembang dengan cikgu-cikgu petang...dorang pun tahu perangai aku kalau tengah buat kerja memang senyap...sampai dorang tegur aku ni rajin sangat buat kerja...duk menunduk jer...hehe...bukan apa..aku tak nak tangguh-tangguh buat keje sampai kena bawak balik rumah...yelah kalau sekolah sesi petang ni nak balik lewat tak boleh...6.30 petang loceng bunyi terus je balik...kalau pagi tu boleh lah lewat sikit balik...buat keje...so, aku akan gunakan sepenuh nya waktu free aku untuk menanda buku budak dan buat apa-apa yang sepatutnya...memang jarang bergosip...dan aku memang tak nak masuk campur hal orang...melainkan dorang sudi share problem dorang dengan aku...itu jer...

Ke dah takde cikgu-cikgu yang cakap nya melapang macam aku ni???huhu...taulahkan perangai Cikma ni...kalau bercakap...satu bilik guru boleh dengar suara ni..haha...kalau petang..emm...aku just cakap ala-ala melapang ni dengan yang kenal rapat je...cikgu-cikgu yang jarang aku bercakap tu aku just cakap normal jer...haha...normal ker???suara tu jaga ekk Cikma...maybe ada yang tak suka kan...tapi nak buat camne...kengkadang aku bercakap tu tak boleh nak control...vocal high range ni memang tak boleh nak handle...haha....kelasss ko Cikma!!!!!!

Anyway...bagi aku oklah kalau keadaan sekolah tu aman kan...cikgu-cikgu pun tenang jer buat kerja...kalau nanti ada benda yang tak best berlaku...kerja pun rasa tak ikhlas kan...betui tak???renung-renungkan dan selamat mengajar!!!!...........:)


CIKMA : Aku jer kot yang cakap tak boleh control kat sekolah tu???ke ada yang sama level dengan aku ni takde kawan nak di ajak bercakap melapang-lapang tu???...hehe....

6 ulasan:

  1. sunyi sebab.. thp 2 kan PMD.. SO DIORANG KAT DEWAN.. Klau tak.. bising jer...

    BalasPadam
  2. kakmin : ekk??emm..tp sya ttp rasa lain...sunyi arr kak...:(

    BalasPadam
  3. salam ziarah baca entry cikgu..

    BalasPadam
  4. ....awal tahun,kerja banyak..xdan ckgu2 nak sembang...budak2 pun masih x banyak modal..masih takut ngn cikgu klas baru...tunggu sebulan dua lagi..memasing tunjuk terror!!terutama thn 1....

    BalasPadam
  5. Lady Lavender : thanks...singgah2 lah lagi ekk...:)

    BalasPadam
  6. mamaijat : ye ker...emmm..maybe kot...tapi rasa mcm sunyi jer..tp skarang ada jugak lah kan berita2 panas...hehe....

    BalasPadam

Catatan Popular

MY LISTED

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails