IKUT BLOG NI

Pelawat blog

Pray for them...Pray for GAZA

Pray for them...Pray for GAZA

Khamis, 6 Oktober 2011

Mesin Urut....


Benda yang buat aku sakit pinggang sekarang!!!!kalau di peratikan...Cikma sangat sukar untuk berjalan normal (control jalan wooo....)dan sekarang ni sangat susah untuk rukuk dengan elok...even duduk lama pun tak boleh...tidur jugak..selalunya Cikma suka tidur mengiring...tetapi terpaksa menukar posisi secara telentang....hoho....memang seksa!!!!!


Mesin urut aka nugabest ni adalah satu produk kesihatan yang berasal daripada KOREA SELATAN...motif membeli mesin urut ni..adalah daripada MAK yang selalu ulang alik ke satu tempat sesi rawatan urut dan terapi di DIAMOND BAY....sesi secara percuma itu memang MAK cakap banyak perubahannya..dari segi kesihatan tubuh badan dan perjalanan darah yang baik....dan MAK telah mengambil keputusan untuk membeli mesin NUGA BEST ni dengan tujuan kesihatan untuk satu keluarga...kui...kui..kui...

Hujung minggu lepas bila Cikma berkesempatan balik ke kampung..aku pun try test ler mesin ni...dah selalu sangat kan MAK cerita betapa best nya mesin urut ni...1 st time pakai ...ya...dapat rasa lah mesin ni urut tulang belakang aku ni...tahan sakit ler jugak...biasalah orang yang tak biasa berurut ni kan...especially mesin ni lebih kepada urutan tulang belakang....mula-mula rasa ok lah..esoknya tu aku tetiba rasa pinggang lain macam...mengadu kat MAK...MAK cakap itu effect permulaan guna mesin tu...aku buat lagi sekali..kengkonon boleh lah kurang sakit nya...alih-alih sampai sekarang sakit lagi....seksa woooo.....



Memang elok sebenarnya ada mesin-mesin urut cenggeni..tapi effect sakit tu yang tak tahan...aku harap dalam seminggu ni baiklah kot pinggang ni....kenkadang berjalan tu aku terpaksa pegang belakang pinggang aku ni bila time datang berdenyut-denyut ...udah rupa orang berjalan masa pantang pulak!!!huhu....kengkadang nak lawan sakit tu aku berjalan kaju-laju....kekeke...apa-apa pun lepas ni tak payahlah aku planning nak beli kerusi urut GINTELL pulak untuk famili....sebab dah ada NUGABEST ni....prize???Cikma cuma boleh bagitau memang orang macam aku ni tak mampu nak dapat benda cenggini!!!..tapi nak sihat punya pasal...biar berabis duit...jangan kedekut nak sihat...kan!!!!

CIKMA : Pengurus tempat MAK urut tu orang Korea...yang tak fasih langsung cakap BM dan BI...nasib ada instructor nya orang Cina yang translate percakapan pasangan suami isteri Korea tu...aku siap tanya MAK...dorang tu tak nak buat rombongan ke KOREA SELATAN ker....hehe...(aku kan memang teringin nak ke sana)..mana tau dapat tambang tiket murah kan...kalo pergi reramai kan boleh dapat murah...pakej....huhu

2 ulasan:

  1. Bestnya mesin urut belakang ni. Teringin nk ada 1, boleh nk urut kat rmh

    BalasPadam
    Balasan
    1. yup...memang syok...mula2 jer sakit lepaih tu dah biasa

      Padam

Catatan Popular

MY LISTED

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails