IKUT BLOG NI

Pelawat blog

Pray for them...Pray for GAZA

Pray for them...Pray for GAZA

Jumaat, 7 Oktober 2011

Bulan Sibuk



Cari image untuk bulan OKTOBER..yang keluar banyak gambar daun-daun pokok maple yang berguguran..wah!!!!itu menandakan musim luruh telah tiba u'lls....dingin dan nyaman rasanya..wait!!!Cikma imagine jer lah...kita mana tau suasana dan cuaca musim luruh ni kan...tapi mesti best kan!!!!!

Bulan sibuk..yup..memang ya amat....hari ni di sekolah ada Perkhemahan Perdana selama 2 hari 1 malam...setiap tahun diadakan perkhemahan yang mengumpulkan 5 unit beruniform di sekolah...iaitu Pengakap, KRS, PBSM, Puteri Islam dan Tunas Puteri...Cikma ditugaskan dalam 3 sesi yang berlainan...iaitu menjadi emcee di Malam Kebudayaan, sesi tidur bersama murid-murid (biasalah cikgu bujang...itulah rutin biasa) dan tugasan di sesi terakhir perkhemahan (tugas pukul 1 until 3 petang)...confirm hujung minggu duduk rumah!!!hehe

Minggu depannya pulak ada Gotong Royong Perdana Sekolah...membersih dan mengemas apa yang patut di sekitar kawasan sekolah...hehe...sejak dua menjak ni kan sekolah SKPI tengah duk sibuk pulun cat kelas...kasi cantik mata memandang..kali ni area kawasan sekolah pulak nak bagi bersih.....ok per...tapi seperti biasa...confirm penat wooo....

Bulan peperiksaan akhir tahun jugak...kepada semua murid..bermula 17 Oktober..selama seminggu u'lls...aku tengah risau silibus tak habis...hehe...belasahlah labu...aku cuba kejar mana-mana tajuk yang tak habis...lepas tu aku bagi latih tubi tatabahasa jer...aku harap bebudak aku nanti boleh lah jawab periksa tu dengan baik...huh...risau ni..aku jugak dah settle buat kertas periksa Pendidikan Seni tahun 3...so, lega sikit lah...kertas lukisan pun dah di cop dan di kira...

Lepas periksa....Hari Mesra Niaga pulak menyusul...hah...perkara wajib setiap tahun...dan seperti tahun sebelum nya aku jadi ketua gerai...kali ni pegang ketua JUMBLE SALE...ermm...tak tahu nak buat apa...tak sempat nak bertanya ketua tahun sudah..nak tahu jugak perjalanan cerita nak berniaga untuk Jumble Sale ni...dengan kekuatan ahli hanya seramai 4 ORANG SAHAJA...aku hanya buat yang termampu...tengok macam mana..orang atas bagi aku banyak tu jer ahli...so, aku buat ala kadar jer (hehe..cakap jer ni...nanti karang aku yang terlebih dan beriya nak menjual!!!)...kekeke...belasah lah labu....tugas kita tanggungjawab kita....aku layan kan jer....

Lepas semua benda di atas selesai..barulah boleh bercuti panjang sedikit sempena Deepavali...huhu...itulah dia kerja jadi pendidik ni...sapa kata senang...meh sini aku nak suruh dia pulak jadi cikgu...rasa macam mana???kelat ke manis....huhu......

CIKMA : Ada satu hari di bulan OKTOBER ni yang aku suka....sangat suka...terlebih suka...sebab???hehe..cari sendiri.....:).....

4 ulasan:

  1. biasanya jumble sale mmg sikit jer orangnya.. tahun lepas pun gitu gak rasanya..... tapi syida ketua.. akak jaga bahagian pagi....buat jer apa yg termampu berdasarkan kudrat kita.. hihii

    BalasPadam
  2. .....kesian si LABU asyik kena belasah ajer....


    ..mestilah OKTOBER bulan keSUKAan cik ma......

    heppi BESDAY cik ma......9 oktober...
    semuga cik ma sentiasa dalam Rahmat & keberkatanNya.....
    mamaijat sayangggggggggggggggg..cik ma!
    ily.....

    BalasPadam
  3. kak min : hehe..yup..k.shida pun bgtau 4 org jer..ok lah kan tu..hehe...tp nnti nk mntk tlg gak kt ckgu2 semua sruh bgtau kt bebudak nk bwk apa...nnti sya listkan di muka buku ekk...hehe

    BalasPadam
  4. mamaijat : hehe..mmg kesian si labu itu..kui3...yup..betui2....thnaks mama sebab igt bday cikma...:)luv u too......:)

    BalasPadam

Catatan Popular

MY LISTED

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails