IKUT BLOG NI

Pelawat blog

Pray for them...Pray for GAZA

Pray for them...Pray for GAZA

Khamis, 10 Februari 2011

Puas Hati???

Yup...sedang rasa puas hati...statement syok yang pernah aku tulis...dah lama rasanya aku ni tak buat perangai alal-ala mak tiri kat sekolah..tapi kali ni...yaaa.....senyap satu kelas...bukan satu tapi 2 kelas sekaligus....huhu...

Dah lama aku simpan..macam biasa...aku memang selalu peratikan gelagat dan perangai murid-murid aku ni..mula-mula hafal nama dorang..pastu peratikan perangai dorang...last sekali...bagi hempuk sekali dua..(wah!!!ganas ko Cikma..)..bukan lah aku ni nak melempang anak orang sesuka hati..ada sebab bila aku ni dah naik angin...dah lama tahan sebenarnya...jadi bila dah ada peluang depan mata..memang Cikma takkan lepas ler...

Bukan sekali dua sorang murid aku ni buat perangai..dah banyak kali bagi amaran, nasihat..tapi tak nak dengar..sampai satu tahap kalau tak nak buat kerja yang aku suruh...baik berambus dari kelas...time tu jer muka seposen...lepas tu tak sampai 2,3 hari buat balik perangai poyo dan biadap tu....aku kalo dah bagi peluang tapi tak nak guna..memang kirim salam lah...kena lah budak tu dengan laser mulut Cikma dan tangan sekali...satu kelas senyap...tak dengar apa-apa pun walaupun bunyi kerusi dan meja....tak pernah ok sejak aku masuk mengajar awal tahun aku buat macam tu...memang aku tunggu masa je nak tunjuk kat budak-budak tu perangai sebenar aku...

Kelas lagi satu pun sama...memang budak ni takde bawak masalah besar pada aku..tapi bila kerja yang di buat macam melepas batuk di tangga dan tak siap...apa lagi mengamuk lah Cikma...kelas pandai ok!!!itu yang Cikma hangin le sangat....menangis budak tu aku kerjakan...senyap satu kelas...memang dorang tak pernah tengok aku segarang tu...kali ni memang aku tak bagi peluang...sukati korang nak pikir Cikgu Akma ni macam mana lepas ni...dan aku juga....dah boleh nak sound-sound sorang budak ISTIMEWA ni...kena jugak sedas semalam....senyap terus dan muka jangan cakaplah..terus monyok....aku peduli apa kalau dia nak report pada dot dot dot itu......(kepada yang tahu...paham-pahamkan sendiri)...dah banyak kali bagi peluang...kali ni  tiada maaf bagimu...nak masuk kelas pandai..buat kerja mesti macam budak pandai...kalau tak..baik ko pergi kelas last sekali...baru tau!!!!!..................

CIKMA : Puas giler rasa dapat marah....lega sungguh!!!!...huhuhu......lama beb tahan marah...dekat 2 bulan tuh!!!pecah rekod aku kat sekolah ni...haha......

6 ulasan:

  1. kami ari2 memang marah cik ma..pulak tu mengajar bm, budak2 wat karangan mcm taik...tahun ni aku wat sistem buku budak tak siap keje, aku listkan nama hari2..gigihhhh..haha

    BalasPadam
  2. hahaha... ko dah marah budak tu??? ada follow up tak??

    BalasPadam
  3. ...hak hak hak...
    patut pun tadi senyum lebar..dah keluar segala yang terpendam.....
    lepas ni???????
    hik hik hik......
    x nak bayangkan..........

    BalasPadam
  4. alfa : haha...tau kan camne jd ckgu bm ni...mmg pening kepala bila nk tanda buku karangan...dulu math...salah je ko pangkah kan..yg ni...huhu...siap nk muntah lagi kalo baca karangan ayat ntah apa2..:)

    BalasPadam
  5. kak min : huhu...tgk dia yg nmpak dh berubah...sejak kena tu..keje siap jer..:)

    BalasPadam
  6. mamaijat : haha..suka2..tgk dia dh mcm ok..tp kalo buat semula..yaaa...haruslah cikma kena bertindak!!!hehe

    BalasPadam

Catatan Popular

MY LISTED

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails