IKUT BLOG NI

Pelawat blog

Pray for them...Pray for GAZA

Pray for them...Pray for GAZA

Isnin, 21 Februari 2011

ALLAH SWT masih panjangkan usia MAK

Salam dan sejahtera....hari yang agak kelam kabut bagi aku...buat kerja semua tak kena...akhirnya aku decide untuk balik DIAMOND BAY..mak Cikma terbabit dalam kemalangan kereta petang semalam...dapat tahu malam tadi...kalau ikut memang nak balik semalam...tapi ALONG cakap biarlah hari siang....

Mula...macam taknak balik..sebab memang hujung minggu aku nak balik sana...lagipun mak tak masuk hospital cuma dapat MC jer...tapi entah kenapa rasa susah hati tu ada...MAK tak pernah accident sebelum ni...kami adik beradik kat sini memang rasa sangatlah risau...dan akhirnya lepas pikir panjang aku balik jugak ke kampung with my bro...

Dapar CRK sehari...Rabu pagi aku kena bertolak balik ke KL...dah janji dengan penyelia petang aku akan balik mengajar hari tu...Sabtu ni aku balik lagi ke DIAMOND BAY balik....

Macam mana MAK boleh accident...ABAH bagitau MAK mungkin tengah bawak laju masa tu...dan MAK pun akui dia bawak kereta laju kerana nak kejar waktu solat Zohor katanya...MAK balik kampung sebab nak tengok saudara kahwin dan nak mengajak mak  dan bapa saudara untuk kenduri naik buai AMALIN dan SYAZA masa cuti sekolah nanti...lepas tu MAK ada mintak air penawar untuk SYAZA sebab dia selalu menangis...entah macam mana...botol air yang MAK letak di sebelah duduk penumpang depan terjatuh ke bawah...dan masa tu lah MAK nak betulkan botol tu..MAK tak dapat nak kawal kereta...kereta MAK rempunh tiang letrik dan kereta masuk ke parit....

Tiang letrik patah dan nasib kereta masuk ke tepi parit...kalau ke tengah parit...aku tak tau nak cakap apa...tapi air parit dah masuk dalam kereta...MAK dapat keluar sebab sebelah kiri kereta yang masuk ke dalam parit...dan nasib jugak masa kejadian tu ada kereta lain di belakang MAK..orang tu lah yang tolong MAK naik ke atas.....

Kejadian tu jugak masih berdekatan dengan kawasan kampung MAK..jadinya dapat lah jugak orang kampung menghulurkan bantuan..bapa saudara dan mak saudara serta anak buah MAK pun sempat ke tempat kejadian...ABAH datang dari rumah dan terus bawak mak ke hospital...MAK alami cedera ringan...cuma MAK cakap dia sakit dada..maybe hentakan daripada stereng kereta..darah tinggi MAK naik sangat tinggi...masih terkejut dengan apa yang berlaku.........

Bila ABAH cakap kereta Kelisa MAK rosak teruk...dengan tiang letrik patah...memang ALLAH SWT masih panjangkan umur MAK ....kalau tidak...aku pun tak boleh nak bayangkan macam mana...ABAH memang dah larang MAK daripada pergi kenduri tu..satunya sebab MAK pergi sorang..ABAH memang dah tak boleh nak pergi sebab dah tak larat...tapi MAK masih nak jugak pergi...bila pikir balik...benda ni memang nak jadi...dah tertulis ALLAH SWT yang MAHA MENGETAHUI dan MAHA BERKUASA..semua yang berlaku ada sebab dan akibat...memang aku bersyukur sangat MAK takde apa-apa...esok...aku nak bawak MAK ke klinik..MAK mengadu badan dan rasa sakit...ada beberapa kesan lebam...aku memang nak mintak doktor tu bagi MC lagi pada MAK..setakat sehari MC...apa lah sangat...kepada para blogger...doakan MAK cepat sembuh dan sentiasa sihat sejahtera......


CIKMA : Sedih.....:(.........

6 ulasan:

  1. syukur Alhamdulillah mak akma selamat... semoga mak akma segera pulih dan sihat hendaknya :)

    BalasPadam
  2. semoga mak cepat sembuh dari luka dan terkejutnya...

    BalasPadam
  3. harap mak ko ok lah....alah ambik ar mc plak..hehe hasut

    BalasPadam
  4. ...syukurlah cik ma......
    nanti cik ma drive carefull balik KL yek!!!

    BalasPadam
  5. kak mas : thanks kak..doa2kan mak saya cepat sihat

    kak min : Insyaallah...doa2kan...

    BalasPadam
  6. alfa : dpt mc pun duk pikir masalah sek jugak mak aku tu...memang guru yg berdedikasi...:)

    mamaijat : Alhamdulillah...semoga mak saya sentiasa di lindungi ALLAH SWT...

    BalasPadam

Catatan Popular

MY LISTED

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails